4 metai nuo pagalvės mokesčio įvedimo: kur miestas išleido surinktus pinigus?

Pagalvės mokesčiui Vilniuje sukako ketveri. Tie metai Vilniaus turistiniam sektoriui buvo nelengvi: iš pradžių smogė koronaviruso pandemija, vėliau prasidėjo karas Ukrainoje, kurie atbaidė dalį potencialių turistų. Visgi pagalvės mokesčio turizmo sektorius neatsisakė, o surinktas lėšas skyrė ir skirs įvairiems sektoriams.

4 metai nuo pagalvės mokesčio įvedimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
4 metai nuo pagalvės mokesčio įvedimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
4 metai nuo pagalvės mokesčio įvedimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
4 metai nuo pagalvės mokesčio įvedimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska

Jul 28, 2022, 1:13 PM

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu, surinktos lėšos yra suskirstytos į keturias kategorijas:

Miesto žinomumui didinti, siekiant gausinti Lietuvos ir užsienio turistų srautus;

Tarptautiniam miesto pasiekiamumui gerinti;

Konferencijų turizmui skatinti;

Turistiniam Vilniaus patrauklumui didinti.

Šiemet iki birželio pabaigos mieste surinkta 640 000 eurų. Iš jų jau panaudota 140 000 eurų. Surinktos lėšos bus skirtos konferencijų rėmimui, reklaminėms kampanijos ir įvairiems kitiems miesto projektams.

„Iki metų pabaigos esame suplanavę įvairioms veikloms skirti dar apie 540 000 eurų. Kiek daugiau nei pusė lėšų skirta tarptautinių konferencijų ir kongresų rėmimui, jų šiemet Vilniuje organizuojama daugiau nei 40.

Trečdalis sumos bus skiriama reklamos kampanijų sukūrimui ir sklaidai mūsų tikslinėse užsienio rinkose rudenį. Likusi dalis paskirta įgyvendintiems ir planuojamiems projektams Vilniuje, kurie skirti pritraukti turistus į Lietuvos sostinę – tarp jų ir sukurtos meninės instaliacijos mieste, ir organizuojami įvairūs renginiai“, – komentuoja Inga Romanovskienė, „Go Vilnius“ direktorė.

Šiemet pagalvės mokesčio lėšos nebus skirtos tarptautiniam miesto pasiekiamumui gerinti. Visgi šiemet iš Vilniaus atsirado nemažai naujų krypčių, o aviacijos sektoriui šie metai – kaip niekad geri, todėl naujų krypčių miestiečiai tikrai nepasiges.

Vadinamoji turisto rinkliava Vilniuje buvo įvesta nuo 2018 m. liepos 1 d. Rinkliavos dydis asmeniui už suteiktą vieną nakvynę – 1 Eur. Surinktos lėšos yra skiriamos miesto tarptautiniam konkurencingumui didinti bei turizmo infrastruktūrai gerinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.