VERT paaiškino, kaip elgtis „Perlas Energija“ vartotojams

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) informuoja, kad vartotojas, gavęs informaciją apie UAB „Perlas Energija“ ketinimą pakeisti sutarties sąlygas, turi teisę per 30 dienų raštu ar elektroniniu paštu atsakyti tiekėjui:

„Perlas Energija“.<br>T.Bauro nuotr.
„Perlas Energija“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba

Aug 10, 2022, 4:25 PM, atnaujinta Aug 10, 2022, 4:52 PM

1. Pritarti pasiūlytam sutarties pakeitimui. UAB „Perlas Energija“ ir toliau užtikrins elektros energijos tiekimą vartotojui naujai sutartomis sąlygomis.

2. Nepritarti pasiūlytam sutarties pakeitimui ir nutraukti ją. Vartotojas turi:

• paskutinę sutarties galiojimo dieną deklaruoti UAB „Perlas Energija“ elektros skaitiklio rodmenis.

• pasirinkti kitą nepriklausomą elektros energijos tiekėją ir su juo sudaryti sutartį. Vartotojui, nepasirinkusiam elektros energijos tiekėjo, bus užtikrinamas garantinis elektros energijos tiekimas.

3. Nepritarti pasiūlytam sutarties pakeitimui. Vartotojui išreiškus nepritarimą pasiūlytam sutarties pakeitimui, tačiau nenurodžius, kad pageidaujama nutraukti sutartį, lieka galioti tokios sutarties sąlygos, dėl kurių šalys jau yra sutarusios.

4. Prieš pasirenkant vieną iš galimų variantų reikėtų įvertinti aplinkybių visumą: esama sutartimi užfiksuotos elektros energijos kainos dydį ir jos galiojimo terminą, aktualius nepriklausomų elektros energijos tiekėjų elektros energijos kainų pasiūlymus, savo elektros energijos vartojimo įpročius bei galimus jų pokyčius ir kt.

5. Vartotojas, kuris gavo UAB „Perlas Energija“ pasiūlymą ir raštu išreiškė nesutikimą su pasiūlymu bei nenutraukė sutarties, iš UAB „Perlas Energija“ gavęs pranešimą apie tai, kad sutartis jau pakeista arba nutraukta, ir (ar) galiojančios sutarties sąlygų neatitinkančią sąskaitą už elektros energiją, turi teisę kreiptis į VERT dėl ginčo ikiteismine tvarka nagrinėjimo.

Nepriklausomai nuo vartotojo sprendimo, fizinis elektros energijos tiekimas visiems vartotojams bus užtikrintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.