LB: mokėjimo paslaugų krepšelio įkainis per penkerius metus kilo 3 centais

Mokėjimo paslaugų krepšelio įkainis per pastaruosius penkerius metus vidutiniškai kilo 3 centais ir svyravo apie 1,5 euro per mėnesį, skelbia Lietuvos bankas (LB).

Bankomatas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bankomatas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2022, 1:16 PM, atnaujinta Aug 22, 2022, 1:17 PM

Kredito įstaigos privalo pasiūlyti jų paslaugomis besinaudojantiems šalies gyventojams pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugą – krepšelį už fiksuotą kainą. Šiuo metu tai yra 1,45 euro per mėnesį, o nepasiturintiems gyventojams – 0,72 euro per mėnesį.

Už šią kainą gyventojas gali naudotis mokėjimo sąskaita, internetine bankininkyste, atlikti 10 pervedimų internetu, atsiskaityti mokėjimo kortele, pasiimti 550 eurų per mėnesį grynųjų pinigų bankomate, taip pat įnešti grynųjų į sąskaitą. Šio paslaugų krepšelio kaina peržiūrima kas metus.

LB duomenimis, 10 pervedimų per mėnesį pakanka komunalinėms paslaugoms apmokėti. Daugiau kaip 80 proc. sąskaitą turinčių asmenų neviršija 10 pervedimų, o vidutiniškai gyventojas padarė 6,4 pervedimo per mėnesį.

Krepšelyje nustatyta ir 550 eurų per mėnesį pasiimama grynųjų pinigų suma. LB užsakymu atliktos apklausos duomenimis, daugiau kaip 80 proc. sąskaitą turinčių gyventojų pasiima iki 500 eurų per mėnesį grynųjų pinigų, o vidutinė pasiimama suma yra 370 eurų per mėnesį.

LB teigimu, Lietuvoje veikiančioje mokėjimo paslaugų rinkoje yra apie 200 skirtingų mokėjimo paslaugų teikėjų. Krepšelių be nuolaidų įkainiai skirtinguose bankuose siekia 1–2 eurus per mėnesį. Kai kurie bankai taip pat taiko nuolaidas gaunantiems darbo užmokestį į sąskaitą, jaunimui, senjorams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.