Lietuvos verslo konfederacija teigia palaikanti MMA didinimą etapais

Trečiadienį Lietuvos verslo konfederacija (LVK) kreipėsi į Vyriausybę, palaikydama Lietuvos banko siūlymą minimaliąją mėnesinę algą (MMA) 2023 metais didinti etapais.

LVK kreipėsi į Vyriausybę, palaikydama siūlymą MMA metais didinti etapais.<br>T.Bauro nuotr.
LVK kreipėsi į Vyriausybę, palaikydama siūlymą MMA metais didinti etapais.<br>T.Bauro nuotr.
A.Romanovskis.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Romanovskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 8:11 AM

„Ekonominių iššūkių akivaizdoje verslas supranta, kad pažeidžiamiausių darbuotojų atlyginimai turi didėti. Tačiau, atsižvelgus į energetinius iššūkius, su kuriais šiuo metu bando dorotis verslas, ir žemyn peržiūrimas ekonomines prognozės, racionaliausias sprendimas būtų MMA didinti etapiškai“, – teigė LVK prezidentas Andrius Romanovskis.

Primenama, kad paskutinių derybų Trišalėje taryboje metu buvo fiksuotos skirtingos socialinių partnerių nuomonės – pasiūlymą MMA didinti etapiškai ieškodama galimo kompromiso su profesinėmis sąjungomis palaikė tik LVK.

Jei būtų pritarta Lietuvos banko pasiūlymui, 2023 m. sausį MMA galėtų didėti iki 799 Eur, o birželį, atsižvelgiant į ekonomikos raidą, MMA galėtų būti padidinta dar 89 eurais iki 888 eurų. Tokiu būdu per 2023 metus MMA padidėtų 21,6 procentų arba 158 eurais.

Trišalėje taryboje atstovaujamoms darbdavių organizacijoms ir profesinėms sąjungoms nesusitarus, sprendimą dėl kitų metų MMA dydžio priims Vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.