Pasipiktino etatų mažinimu – baldų įmonę kaltina atleidžiant tik lietuvius: „Su užsieniečiais elgiamasi kaip su kačiukais“

Į portalą lrytas.lt kreipėsi pasipiktinęs skaitytojas – anot jo, „Šilutės balduose“ prasidėjo etatų mažinimas ir atleidinėjami lietuviai, kai tuo metu įmonėje dirbantys baltarusiai ir ukrainiečiai yra neliečiami.

Pasipiktino etatų mažinimu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasipiktino etatų mažinimu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasipiktino etatų mažinimu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasipiktino etatų mažinimu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 10:19 AM, atnaujinta Sep 23, 2022, 3:10 PM

„Šilutėje SBA grupės įmonėje prasidėjo etatų mažinimai. Atleidinėjami žmonės, kuriems iki pensijos yra likę 1–2 metai. Kai kurie čia yra išdirbę virš 40 metų. Taip pat čia dirba daug baltarusių ir ukrainiečių, bet jie – neliečiamieji, nors kai kurie dirba prasčiau nei lietuviai.

Mūsų direktorius Eimuntas kažkada dirbo Baltarusijos gamyklos direktoriumi, nuo to laiko jis tapęs kažkokiu baltarusofilu. Prisivežė čia tų baltarusių ir elgiasi su jais lyg su kačiukais.

Neturime normalios profsąjungos, mūsų niekas negina, nors darbuotojų Šilutės gamykloje yra 800. Profsąjungos vadovė jau 20 metų yra ta pati moteris, kuri yra lojali darbdaviui. Ji visas kolektyvines sutartis pasirašinėja be kitų žmonių“, – skundėsi su portalu lrytas.lt susisiekęs skaitytojas.

„Šilutės baldų“ vadovas Eimuntas Jankauskas portalui lrytas.lt aiškino, kad skaitytojas dėsto nepagrįstus gandus. Jo teigimu, šiemet nėra atsisveikinta nė su vienu žmogumi, kuris įmonėje būtų dirbęs 40 metų ir tuo pat metu jam iki pensijos būtų likę metai ar du.

„Taigi, tokie sąmoningai ar dėl nežinojimo skleidžiami gandai iš piršto laužti. Darbuotojų kaita vyksta nuolat, priklausomai nuo veiklos apimčių. O šiuo metu veiklą neigiamai veikia tiek geopolitinė padėtis, tiek ekonominė situacija pasaulinėse rinkose. Jau nekalbant apie beprecedentį elektros kainų šuolį, kuris skaudžiai kerta visai šalies pramonei.

Tad šiomis aplinkybėmis esame priversti peržiūrėti darbuotojų skaičių. Su visais išeinančiais atsisveikiname suteikdami visas priklausančias garantijas. Asmenų, su kuriais pastaruoju metu darbo santykiai nutrūko, amžiaus vidurkis siekia 42 metus, o darbo stažas įmonėje – iki 5 metų“, – tikino vadovas.

Jo teigimu, pagal įmonės galimybes ir atsižvelgiant į darbuotojo kompetencijas vertinama, ar įmanoma pasiūlyti kitas darbo vietas, informuojama apie priklausančias socialines garantijas, ieškoma alternatyvų.

„Anoniminiame laiške vėlgi pateikiama tikrovės neatitinkanti informacija apie užsieniečių darbuotojų skaičių ir požiūrį į juos. Beveik 700 darbuotojų turinčioje įmonėje užsieniečiai sudaro tik nedidelę dalį (apie 1 proc.) darbuotojų, jie įdarbinti griežtai laikantis šalies įstatymų. Visus žmones pirmiausiai vertiname pagal kompetencijas, veiklos rezultatus, o ne tautybę.

Su įmonėje veikiančia profsąjunga pasirašome kolektyvinę sutartį, su kuria prieš tai supažindinami darbuotojai ir kurią periodiškai atnaujiname numatydami jiems palankesnes sąlygas. Profsąjunga veikia savarankiškai“, – patikino E.Jankauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.