Po prašymo nufotografuoti elektros skaitiklius moteriai kilo įtarimas: ESO pripažino, kad taip elgtis negalima

Sulaukusi prašymo nufotografuoti elektros skaitiklius moteris suabejojo, ar su ja kalbasi ne sukčiai. „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) tai paneigė. Iš tiesų skambino jų rangovo darbuotojas, tačiau jis elgėsi netinkamai, todėl gyventojai ir galėjo kilti abejonių.

Sulaukusi prašymo nufotografuoti elektros skaitiklius moteris suabejojo, ar su ja kalbasi ne sukčiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sulaukusi prašymo nufotografuoti elektros skaitiklius moteris suabejojo, ar su ja kalbasi ne sukčiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sulaukusi prašymo nufotografuoti elektros skaitiklius moteris suabejojo, ar su ja kalbasi ne sukčiai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Sulaukusi prašymo nufotografuoti elektros skaitiklius moteris suabejojo, ar su ja kalbasi ne sukčiai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 12:55 PM, atnaujinta Sep 24, 2022, 4:09 PM

Ketvirtadienį feisbuke pasirodė įrašas su klausimu, ar kas nors dar susidūrė su tokia situacija.

Moteris, sulaukusi skambučio su prašymu nufotografuoti elektros skaitiklius dėl profilaktinio patikrinimo, suabejojo, ar su ja kalbasi ne sukčius.

Įtarimas jai kilo išgirdus el. pašto adresą, į kurį buvo prašoma atsiųsti nuotraukas. Tai toli gražu neatrodė kaip įmonės darbuotojo el. paštas, adresas buvo pilnas skaičių, o jo pabaiga – „gmail.com“.

ESO atstovas Paulius Kalmantas portalui lrytas.lt nurodė, kad tai iš tiesų buvo ne sukčius, o jų rangovo darbuotojas – naujokas, dirbantis kol kas tik dvi savaites.

„Jis elgėsi nederamai. Šie rangovai turi patys važiuoti ir tikrinti skaitiklio rodmenis, negali prašyti to daryti gyventojų. Bus aiškinamasi dėl tokio poelgio ir rangovui gresia bauda, bus atliktas papildomas instruktažas siekiant išvengti tokių atvejų ateityje.

Tačiau gyventoja pasielgė teisingai ir buvo atsargi, nes gali pasitaikyti atvejų, kai elektrikų vardu naudojasi sukčiai“, – komentavo P.Kalmantas, tačiau paklausus, kas šis rangovas, patikslinta nebuvo.

Elektros ar dujų apskaitos prietaisas yra ESO prižiūrimo skirstomojo tinklo dalis, todėl tik ESO darbuotojai ar bendrovės samdyti rangovai gali juos tikrinti.

Jis priminė, kad ESO inžinieriai niekada neprašo pinigų ar apmokėti už paslaugas, jie netikrina namų elektros tinklų, instaliacijos, nevykdo jokių remonto darbų.

Jeigu skaitiklis yra lauke, inžinieriai negali eiti į buto ar namo vidų, skambinti ir prašyti nufotografuoti skaitiklio duomenis.

„Darbus vykdančius darbuotojus galima lengvai atpažinti, jie vilki specialią aprangą ir visada turi ESO patvirtintą pažymėjimą, todėl visada galima ir reikia jo reikalauti“, – nurodė P.Kalmantas.

Kiekvienas gyventojas, kurio namuose ruošiamasi keisti elektros apskaitos prietaisus, informuojamas asmeniškai telefonu, trumpąja SMS žinute ir / ar el. paštu bei pakviečiamas prisijungti prie ESO savitarnos, kurioje galima matyti suplanuotus skaitiklių keitimo darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.