„Klaipėdos vandens“ paslaugos kitąmet brangs 32 proc.

Nuo kitų metų vasario „Klaipėdos vandens“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos augs apie 32 proc. arba 0,57 euro (be PVM) už kubinį metrą, pranešė bendrovė.

Vanduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vanduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 12:13 PM

Anot jos, didžiausios įtakos kainų pokyčiams turi išaugusios elektros energijos sąnaudos, kurios bendrai vandens tiekimo ir nuotekų kainą išaugino 0,42 euro.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vadovas Benitas Jonikas teigė, jog 2022 metais elektros sąnaudos, palyginti su ankstesniais metais išaugo 3 kartus, o šiemet per pirmą pusę metų elektros išlaidos buvo didesnės nei pernai per visus metus ir toliau auga.

„Vien už rugpjūtį sąskaita už elektrą siekė per 500 tūkst. eurų, o tai sudaro beveik pusę praėjusių metų įmonės pelno. Tad jei neišaugusios elektros kainos, klientams mūsų teikiamų paslaugų kaina būtų padidėjusi 0,14 euro, pagrinde dėl būtinųjų investicijų“, – pranešime sakė jis.

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) suderino „Klaipėdos vandens“ perskaičiuotas kainas. Dabar klientai, gyvenantys butuose, mokėjo 1,65 euro, o nuo vasario mokės 2,22 euro (be PVM). Gyvenantys nuosavuose namuose mokėjo 1,63 euro, jiems kaina augs iki 2,2 euro, (be PVM).

Juridiniams asmenims kaina augs nuo 1,68 euro iki 2,25 euro (be PVM), o klientams, perkantiems vandenį patalpų šildymui ir karštam vandeniui ruošti bei klientams, atsiskaitantiems daugiabučio namo įvade, kaina augs nuo 1,59 euro iki 2,16 euro (be PVM).

Anot bendrovės, vidutiniškai vienas asmuo per mėnesį suvartoja 3 kub. metrus vandens, tad pasikeitus kainai jo mėnesio išlaidos už vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą vidutiniškai padidės 1,71 euro, o keturių asmenų šeimai, suvartojančiai apie 10 kub. metrų vandens, mėnesio išlaidos padidės 5,7 euro.

Naują kainodarą dar turės patvirtinti Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybių tarybos.

„Klaipėdos vanduo“ ketina pasistatyti 3,2 tūkst. kW saulės elektrinių parką Gargžduose, kuris, pasak įmonės vadovo, per metus turėtų sutaupyti apie 1,5 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.