Vilnius naktimis išjungs apšvietimą, bet čia toliau veiks fontanai: to nėra jokiame kitame šalies mieste

Savivaldybė patvirtino, kad panašiai, kaip pernai, miesto fontanai veiks dar spalį. Tokiu būdu Vilnius tapo vieninteliu miestu Lietuvoje, kurio fontanai veiks dar visą mėnesį.

Lukiškių aikštė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lukiškių aikštė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

Oct 6, 2022, 11:46 AM

Tuo tarpu „Kauno vandenys“ dėl išaugusių elektros kainų fontanus išjungė trimis savaitėmis anksčiau. Dėl panašių priežasčių tris fontanus prižiūrinti Kauno miesto savivaldybė sutrumpino fontanų veikimo laiką. Vilniuje tokių priemonių kol kas imtis nežadama, o elektros taupymo planas fontanų neapima.

„Šeši fontanai (Rotušės aikštės, Vokiečių g., Operos ir baleto teatro, Lukiškių aikštės, Vašingtono aikštės ir Europos aikštės) veiks ir spalio mėnesį tiek, kiek leis tinkami orai“, – pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Dėl techninių priežasčių rugsėjo pabaigoje buvo išjungtas Vinco Kudirkos aikštės fontanas. Specialistai vertins, kodėl iš jo pradėjo veržtis vanduo.

Kadangi sutartyje su tiekėjais nurodyta fiksuota kaina, savivaldybė už fontanų priežiūra nemoka daugiau. Pernai fontanų priežiūra miestui apsiėjo apie 300 tūkst. eurų.

Vilnius elektrą taupys kitaip, palikdamas miestiečiams galimybę džiaugtis fontanais, kol bus geri orai. Siekiant taupyti energiją, kai kuriose miesto vietose naktimis bus išjunginėjimas apšvietimas, kuomet dienos metu apšviestumo lygis bus mažinamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.