V. Čmilytė-Nielsen: siūlymas taikyti PVM lengvatą maitinimo įstaigoms pusmečiui yra geras ir pasvertas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina palaikanti Vyriausybės siūlymą dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatinio tarifo maitinimo, kultūros, poilsio ir sporto paslaugoms bei atlikėjams, kurį priėmus tarifas galiotų pusmetį. Pasak jos, negalima atmesti galimybės, kad po pusmečio biudžetą gali tekti dar kartą peržiūrėti ir situaciją įvertinti iš naujo.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė tikina palaikanti Vyriausybės siūlymą dėl PVM lengvatinio tarifo maitinimo, kultūros, poilsio ir sporto paslaugoms bei atlikėjams.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo pirmininkė tikina palaikanti Vyriausybės siūlymą dėl PVM lengvatinio tarifo maitinimo, kultūros, poilsio ir sporto paslaugoms bei atlikėjams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 19, 2022, 8:50 AM

„Mano nuomone, kompromisinis siūlymas pusmečiui yra geras, pasvertas. Juolab, kad negali atmesti tokios galimybės, jog teks po pusmečio vėl peržiūrėti biudžetą ir įvertinti situaciją iš naujo. Tiesą pasakius, gyvename tokiomis neapibrėžtomis sąlygomis, aplinkybėmis, pirmiausia kalbu apie karą Ukrainoje, kad tokie sprendimai, kurie numato tam tikrą terminą su galimybe juos persvarstyti, mano galva, yra pamatuoti. Aš manau, kad jo turėtume ir laikytis“, – trečiadienį LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Politikė tvirtina, kad būtų sunku ginčytis su tuo, jog verslui lengviau būtų gyventi, jeigu lengvatinis PVM tarifas būtų patvirtintas metams, tačiau ji aiškina, kad yra ir kitų sektorių ir visuomenės grupių, kurioms pagalbos reikia dabar.

„Yra daug verslo sektorių, daug visuomenės grupių, kurioms reikia pagalbos ir jos reikia dabar. Visuomet kiekvienas sprendimas yra lėšų, resursų reikalaujantis ir natūralu, taip pat reiškiantis, kad kažkur kitur tų resursų gali pritrūkti“, – sakė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad praeitą savaitę Seimo plenariniame posėdyje po pateikimo pritarta Vyriausybės inicijuotoms pataisoms, kuriomis siūloma neribotam laikui taikyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą apgyvendinimo paslaugų įmonėms, o iki 2023 m. birželio 30 d. ją pratęsti maitinimo, kultūros, poilsio ir sporto paslaugoms, atlikėjams.

Tačiau, Seimas taip pat po pateikimo pritarė alternatyviam Laisvės frakcijos narių Vytauto Mitalo ir Ievos Pakarklytės siūlymui pratęsti PVM lengvatą maitinimo paslaugoms dar metams.

Taip pat, praėjusią savaitę grupė Seimo narių registravo įstatymo projektą, kuriuo siekiama neterminuotai pratęsti lengvatinio 9 procentų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) taikymą maitinimo paslaugoms. Projekte siūloma taikyti 9 proc. PVM tarifą visų rūšių meno ir kultūros įstaigų, meno ir kultūros renginių, sporto renginių, sporto klubų lankymui bei 9 procentų PVM tarifo taikymą atlikėjų teikiamoms atlikimo paslaugoms.

Tarp įstatymo projektą registravusių Seimo narių yra ir Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Mykolas Majauskas, Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Antanas Čepononis.

Tuo metu konservatorių partijos Prezidiumas ketvirtadienį įpareigojo TS-LKD frakciją Seime palaikyti tik Vyriausybės parengtą Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą, neteikti ir nepalaikyti su Ministrų kabinetu nesuderintų pasiūlymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.