„Ignitis“ siunčia žinią klientams: su siūlomais pokyčiais galite nesutikti, tačiau tai nereiškia, kad kaina liks ta pati

Praėjusią savaitę „Ignitis“ informavo apie 40 tūkst. klientų, kad planuoja nebesiūlyti nefiksuoto termino planų (tik tų planų, kuriuose tiekimo kaina buvo keičiama kas pusmetį). Šią savaitę elektros tiekėjas patikslino, kad klientai gali arba pasirinkti kitus planus, arba nesutikti su siūlomais pokyčiais. Vis dėlto, likę prie pastarojo varianto, negali būti tikri, kad elektros kaina jiems nesikeis.

VERT nurodė, kad nepriklausomi elektros tiekėjai negali keisti sutarties vienašališkai, o klientas savo ruožtu turi teisę pakeitimams nepritarti.<br>V.Balkūno nuotr.
VERT nurodė, kad nepriklausomi elektros tiekėjai negali keisti sutarties vienašališkai, o klientas savo ruožtu turi teisę pakeitimams nepritarti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 9:32 AM, atnaujinta Dec 7, 2022, 1:42 PM

„Nefiksuoto termino planų kainas klientams iki šiol įprastai perskaičiuodavome kas pusmetį. Skaičiuodami kitų metų kainas, pamatėme, kad nuo sausio 1 d. vienos kilovatvalandės kaina gali pasiekti 65 ct/kWh, ir bus gerokai aukštesnė negu kitų bendrovės elektros tiekimo planų kainos.

Siekiant sudaryti vartotojams galimybę įsigyti elektros energiją geriausiomis sąlygomis iš šiuo metų siūlomų bendrovės planų, nusprendėme naikinti nefiksuoto termino planus ir vietoj jų pasiūlyti pigiausią šiuo metu turimą mūsų planą, kurio kaina yra apie 44 ct/kWh ir kuriuo įsipareigojame klientams tiekimo paslaugos kainos nekeisti trejus metus, – pranešė „Ignitis“. -

Vartotojai yra laisvi pasirinkti ir kitus bendrovės siūlomus nepriklausomo tiekimo planus, tarp jų ir su birža susietą planą, kurio kaina keičiasi kas mėnesį“. Visgi, kaip patikslino elektros tiekėjas, visi klientai, kurie nori likti nefiksuoto termino planuose, gali tai padaryti. Tačiau nesutikimas su sutarties pakeitimu nereiškia, kad kaina nesikeis.

Iki šiol, „Ignitis“ teigimu, su pokyčiais nesutiko aštuoni klientai. Jiems liks galioti nefiksuoto termino sutartis, o tiekimo kaina keisis sutartyje nustatytomis sąlygomis apie tai atskirai informavus vartotojus.

Tačiau Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) nurodė, kad nepriklausomi elektros tiekėjai negali keisti sutarties vienašališkai, o klientas savo ruožtu turi teisę pakeitimams nepritarti. Šia teise pasinaudojus, ankstesnės sutarties sąlygos turėtų galioti toliau.

„Sutarties sąlygos negali būti keičiamos vienašališkai, todėl teisės aktuose numatyta, kad vartotojai apie tiekėjo ketinimą pakeisti sutarties sąlygas turi būti informuojami raštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Teikiant informaciją apie šį ketinimą, turi būti pranešama apie vartotojų teisę nepritarti sutarties sąlygų pakeitimui ir (ar) nutraukti sutartį“, – Eltai perduotame komentare teigia VERT.

„Vartotojui pasinaudojus savo teise nepritarti sutarties sąlygų pakeitimui, liktų galioti pasirašytos sutarties sąlygos be tiekėjo siūlomų pakeitimų“, – konstatuojama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.