Saldumynų mėgėjams – liūdnos dienos: iš dalies prekybos tinklų lentynų dingsta ši produkcija Paaiškino, kas nutiko

„Jau apėjau kelias parduotuves, bet niekur nebematau „Rududu“. Gal nebeparduoda?“ – klausimą kėlė skaitytoja Rūta. Ne vienam vaikystės laikus primenančio saldinto sutirštinto pieno „Rududu“ skardinių parduotuvių lentynose rasti kiekvieną dieną vis sunkiau. Dėl bankrutuojančios „Lukšių pieninės“ gyventojai šio gardumyno kol kas nematys, tačiau konditerijos įmonėms, panašu, sunkumų nebus.

„Jau apėjau kelias parduotuves, bet niekur nebematau „Rududu“. Gal nebeparduoda?“ – klausimą kėlė skaitytoja Rūta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Jau apėjau kelias parduotuves, bet niekur nebematau „Rududu“. Gal nebeparduoda?“ – klausimą kėlė skaitytoja Rūta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Jau apėjau kelias parduotuves, bet niekur nebematau „Rududu“. Gal nebeparduoda?“ – klausimą kėlė skaitytoja Rūta.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Jau apėjau kelias parduotuves, bet niekur nebematau „Rududu“. Gal nebeparduoda?“ – klausimą kėlė skaitytoja Rūta.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Jau apėjau kelias parduotuves, bet niekur nebematau „Rududu“. Gal nebeparduoda?“ – klausimą kėlė skaitytoja Rūta.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
„Jau apėjau kelias parduotuves, bet niekur nebematau „Rududu“. Gal nebeparduoda?“ – klausimą kėlė skaitytoja Rūta.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 9:01 AM, atnaujinta Mar 3, 2023, 8:48 AM

Štai Klaipėdoje įsikūrusios „Pilies kepyklėlė“ direktoriaus pavaduotoja Ernesta Grigonienė buvo nustebusi, kad prekyboje „Rududu“ rasti jau sunku. Kadangi būtent šį ir kitokios rūšies sutirštintą pieną perka tiesiai iš tiekėjo, kol kas neteko susidurti su jokiais sunkumais.

„Rududu“ produkcijos užsipirkta didesniais kiekiais, tad konditerijos gamybai netrūksta, o iš tiekėjų negavo jokių įspėjimų apie produkcijos nutraukimą.

„Močiutės kepyklėlės“ Vilniuje atstovė Jūratė Stražinskienė minėjo, kad gamyba nestoja, tačiau paskutinę vasario savaitę dėl „Rududu“ produkcijos taip pat bendravo su tiekėjais, kurie teigė, jog šios produkcijos nebetiekia, tačiau pasiūlė alternatyvą iš kaimyninės šalies. Atstovė nėra tikra – tai produkcija arba iš Latvijos, arba iš Lenkijos.

Kaip tikino pašnekovė, skonis ir kaina labai panaši, tad tokia alternatyva tenkina ir kepyklėlės gaminiams tinka.

Portalas lrytas.lt pasidomėjo, kokia situacija yra šalies prekybos tinklų parduotuvėse.

„Rududu“ produktas išimtas iš prekybos nuo vasario vidurio. Šiai dienai galime rasti likučių tik mažoje dalyje „Iki“ parduotuvių“, – atsakyme teigė prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Kaip ir anksčiau, taip ir dabar parduotuvėse galima įsigyti alternatyvą – karamelizuotą sutirštintą pieną „Muižas“, kuris gaminamas Olandijoje.

„Rimi“ atstovė Gabrielė Šerėnienė taip pat patikino, kad saldinto sutirštinto pieno prekyboje jau nebėra nuo šių metų vasario, tačiau artimiausiu metu ši produkcija parduotuvių lentynose vėl atsiras. Vis tik nenurodoma, kada.

„Bendradarbiavimas su karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno „Rududu“ tiekėju UAB „Lukšių pieninė“ nutrūko š. m. vasario mėn. bendrovei iškėlus bankroto bylą“, – paaiškino atstovė.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis antrino – šio prekybos tinklo parduotuvėse tokios produkcijos taip pat nėra.

Prekybos tinklo „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas atsakyme teigė, kad iki vasario „Maxima“ prekybos tinklas prekę pirko iš „Lukšių pieninės“.

„Karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną „Rududu“ šiuo metu perkame tiesiai iš gamintojo – „Marijampolės pieno konservų“, taigi, įsigyti šios produkcijos „Maxima“ prekybos tinkle galima ir prekės tiekimas nėra sutrikęs“, – komentavo jis.

„Rududu“ produkcijos sunku surasti ir interneto prekyboje.

Į prekybos tinklo „Maxima“ internetinės parduotuvės „Barbora“ paiešką įvedus „Rududu“, matoma, kad asortimente ši produkcija buvo, tačiau dabar raudonuoja užrašas: „Atsiprašome, šiuo metu prekės neturime“.

Internetinės prekybos „Last Mile“ platformoje, į kurios asortimentą patenka produkcija iš „Iki“ prekybos tinklo parduotuvių, taip pat „Rududu“ jau nematyti.

Tačiau labiau pasistengus dar galima rasti likučių. Štai mažmeninės prekybos kainų palyginimo portale „Pricer.lt“ nurodoma, kad kovo 1 d. duomenimis, tokio sutirštinto saldinto pieno galima įsigyti vos vienoje vietoje – skardinės kaina čia siekia 2,8 euro.

Primename, kad vasario 15 d. pieno produktų gamintoja „Lukšių pieninė“ Užimtumo tarnybai pranešė bankrutuojanti ir atleidžianti visus 150 darbuotojų. Tiesa, įmonė tikisi vėl sugrąžinti darbuotojus į darbą ir tęsti veiklą.

Bendrovė tiekia pieną ir kefyrą, grietinę ir grietinėlę, varškę, glaistytus varškės sūrelius, sviestą, varškės sūrius, puskiečius sūrius ir produkciją profesionalams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.