Svarsto, kad NPD ir MMA galėtų būti sulygintas iki kadencijos pabaigos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Prezidentūros pasiūlymas neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) sulyginti su minimalia mėnesine alga (MMA) galėtų būti įgyvendintas iki šios parlamento kadencijos pabaigos.

I.Segalovičienė „Žinių radijui“ užsiminė, jog vienas iš kryptingų tikslų turėtų būti NPD ir MMA sulyginimas, prioritetą skiriant dirbančioms ir vaikus auginančioms šeimoms.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Segalovičienė „Žinių radijui“ užsiminė, jog vienas iš kryptingų tikslų turėtų būti NPD ir MMA sulyginimas, prioritetą skiriant dirbančioms ir vaikus auginančioms šeimoms.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Segalovičienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Segalovičienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 9:31 AM

Vertindama antradienį išsakytą tokį Gitano Nausėdos patarėjos Irenos Segalovičienės siūlymą, parlamento vadovė pritarė premjerės pozicijai, jog NPD prie MMA turėtų artėti pagal ekonomikos galimybes.

„Liberalų sąjūdis savo programoje taip pat išsikėlęs tikslą, kad šie dydžiai būtų sulyginti. Tačiau siūlant tokius sprendimus, turime labai rimtai vertinti galimybes ir tai, kokios kitos išlaidų eilutės yra svarbios“, – LRT radijui sakė V.Čmilytė-Nielsen, viena tokių sričių įvardijusi krašto apsaugą.

Tokie pasiūlymai, kokį išsakė I.Segalovičienė, Seimo pirmininkės vertinimu, yra „susiję su gerove“, „neatsižvelgia į aplinkybes“ bei „yra labiau būdingi rinkimų kampanijos retorikai“.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad artėjant Seimo pavasario sesijai, kurioje turėtų būti teikiami mokestinės sistemos peržiūros pasiūlymai, I.Segalovičienė „Žinių radijui“ užsiminė, jog vienas iš kryptingų tikslų turėtų būti NPD ir MMA sulyginimas, prioritetą skiriant dirbančioms ir vaikus auginančioms šeimoms.

G.Nausėdos atstovė akcentavo, kad sprendimai susiję su NPD artinimu prie MMA šeimoms turėtų būti priimami kaip įmanoma greičiau, o vėliausia jų įsigaliojimo data galėtų būti kitų metų sausio 1 d.

Reaguodama į tokį Prezidentūros poziciją, premjerė Ingrida Šimonytė antradienį savo „Facebook“ paskyroje ironizavo, kad NPD sulyginti su MMA būtų galima nebent sumažinus pastarąjį dydį. Pasak I.Šimonytės, kadangi „to daryti neketiname“, MMA ir NPD didės tiek, kiek leis ekonomikos augimas.

Ji taip pat rašė, kad minėtais klausimais „į priešrinkiminių pažadų aikštelę“, matyt, išbėgs dar ne vienas prezidento patarėjas ir jo mintys „taps dar viena antrašte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.