Mano, kad nuo liepos dabartinė kompensacijų už elektrą tvarka neturėtų būti tęsiama

Lietuvos energetikos agentūros vadovo Virgilijaus Poderio manymu, dabartinė kompensacijų už elektrą tvarka nuo liepos 1 d. neturėtų būti tęsiama, praneša LRT.

V. Poderio manymu, dabartinė kompensacijų už elektrą tvarka nuo liepos 1 d. neturėtų būti tęsiama.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V. Poderio manymu, dabartinė kompensacijų už elektrą tvarka nuo liepos 1 d. neturėtų būti tęsiama.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 10:07 AM, atnaujinta Apr 13, 2023, 10:28 AM

„Pagal tai, kokia šiuo metu (sausį, vasarį, kovą, balandį) yra rinka, ką matome, tokia kompensavimo tvarka, mano asmenine nuomone, neturėtų būti tęsiama. Negali žinoti, kas atsitiks gegužę ir birželį, bet pagal tai, ką matome, mano nuomone, tokia pagalbos gyventojams forma ir tokia dosni sistema neturėtų būti taikoma“, – LRT.lt komentavo jis.

Energetikos ekspertas Vidmantas Jankauskas taip pat teigė, kad esamos kompensacijų už elektrą tvarkos nuo liepos 1 d. turėtų būti atsisakoma.

„Jau tikrai reikėtų keisti tą tvarką, nes ji ne tik kad atgyveno, bet jau mes ir prieš tai kalbėjome, kad reikėtų taikyti kitokią tvarką, kad galbūt ši tvarka nėra pati geriausia. Aš irgi pritariu, kad šitą tvarką reikėtų keisti“, – LRT.lt teigė V. Jankauskas.

Kaip žinia, pirmąjį šių metų pusmetį gyventojams už suvartotą elektros energiją valstybė padengia iki 28,5 cento už kilovatvalandę (kWh), o riba, žemiau kurios nekompensuojama, siekia 28 centus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.