Šis bankas siūlo didžiausias palūkanas už vienų metų terminuotuosius indėlius – nurodė mažiausią santaupų sumą

SEB bankas nuo balandžio 25 d. už 12 mėnesių terminuotuosius indėlius moka didžiausias rinkoje metų palūkanas – 3,5 proc. (anksčiau 2,55 proc.), o už kaupiamąjį indėlį, į kurį lėšas galima bet kada įmokėti ir vėl jas pasiimti – 2 proc. metų palūkanas (anksčiau 1 proc.). Didinamos ir kitų, trumpesnio laikotarpio indėlių palūkanos.

Gyventojai į indėlius dabar yra nukreipę mažiau negu penktadalį lėšų, likusios laikomos banko sąskaitose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gyventojai į indėlius dabar yra nukreipę mažiau negu penktadalį lėšų, likusios laikomos banko sąskaitose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Gyventojai į indėlius dabar yra nukreipę mažiau negu penktadalį lėšų, likusios laikomos banko sąskaitose.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Gyventojai į indėlius dabar yra nukreipę mažiau negu penktadalį lėšų, likusios laikomos banko sąskaitose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 10:40 AM, atnaujinta Apr 25, 2023, 11:06 AM

Nuo balandžio 25 d. trumpalaikių 3–5 mėnesių terminuotųjų indėlių metų palūkanos yra 2,5 proc. (anksčiau buvo 1,25 proc.). Už 6–8 mėnesių terminuotuosius indėlius eurais bankas moka 2,75 proc. (anksčiau buvo 1,55 proc.) metų palūkanas, o už 9–11 mėnesių – 3 proc. (anksčiau buvo 1,75 proc.) metų palūkanas. Virš 12–24 mėn. indėliams taikomos 3 proc. (anksčiau 2,55 proc.) metų palūkanos. Tokios SEB banko taikomos indėlių palūkanos šiuo metu yra vienos didžiausių tarp pagrindinių šalies bankų.

„Per septynerius neigiamų palūkanų metus gyventojai ir įmonės indėlius, kaip taupymo būdą, pamiršo. Nors bankai palūkanas už indėlius pradėjo mokėti nuo pernai spalio, gyventojų elgsena keičiasi labai lėtai – kol kas nesame pasiekę teigiamų palūkanų aplinkoje buvusio lygio, kai rinkoje maždaug pusė gyventojų lėšų buvo laikoma terminuotųjų indėlių forma. Taigi, potencialo dar yra daug.

Indėlis yra ypač patraukli ir patogi taupymo forma finansų pagalvei, kurią gyventojai turėtų laikyti atskirai nuo kitų lėšų, tačiau lengvai pasiekiamą, jei nutinka kas netikėto ir prireikia sukauptais pinigais pasinaudoti“, – sako Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Anot jos, SEB banko statistika rodo, kad gyventojai į indėlius dabar yra nukreipę mažiau negu penktadalį lėšų, likusios laikomos banko sąskaitose.

Pirmasis rinkoje pradėjęs mokėti palūkanas už kaupiamuosius indėlius, SEB bankas padidino ir kaupiamųjų indėlių metines palūkanas iki 2 procentų. Anot E.Dovbyšienės, šis indėlis tinka tiems gyventojams, kurie baiminasi, kad sukauptų lėšų gali prireikti anksčiau negu po metų ar nenorintiems įsipareigoti ilgesniam laikui.

„Pasirinkę kaupiamąjį indėlį, gyventojai lėšas gali bet kada įmokėti ir vėl jas pasiimti, t.y. visiškai lanksčiai elgtis su savo pinigais ir tuo pačiu gauti palūkanas. Taip taupyti rekomenduojame ir didesniems pirkiniams, šventėms, atostogoms“, – mini E.Dovbyšienė.

Kaupiamojo indėlio terminas nėra nustatytas, o palūkanos apskaičiuojamos nuo indėlio sąskaitoje esančios pinigų sumos kiekvieną dieną ir išmokamos kartą per mėnesį. SEB banko klientai kaupia naudodamiesi kaupiamuoju indėliu ir tuomet, kai atideda lėšas į vieną iš penkių taupymo tikslų skaitmeninėje taupyklėje SEB banko programėlėje.

SEB banko indėlių palūkanos taikomos naujų verslo ir privačių klientų terminuotojų indėlių eurais sutartims. Minimali terminuotojo indėlio suma yra 100 eurų. Indėlio sutartį gyventojai gali sudaryti internetu, laikotarpio pabaigoje indėlis ir palūkanos pervedamos į sąskaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.