Sukluskite: Vilniuje laikinai nebus karšto vandens – ragina pasitikrinti, kada atjungs

Didžiausias šilumos ir karšto vandens tiekėjas šalyje AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) pradėjo intensyvų pasiruošimą naujam šildymo sezonui. Bendrovė iki rudens patikrins ir šildymo sezonui parengs 758 km ilgio šilumos tiekimo tinklą. Šių darbų metu neišvengiamas laikinas karšto vandens atjungimas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) pradėjo intensyvų pasiruošimą naujam šildymo sezonui.<br>V.Balkūno nuotr.
Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) pradėjo intensyvų pasiruošimą naujam šildymo sezonui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 9:47 AM, atnaujinta May 3, 2023, 10:12 AM

„(...) Nuolat gyventojų komfortą užtikrinanti infrastruktūra, kurios vidutinis amžius siekia apie 30 metų, natūraliai dėvisi. Taigi šiltasis metų laikas įprastai yra skiriamas jos patikrinimui ir būtinam remontui. Darbus planuojame maksimaliai efektyviai ir darome viską, kad neišvengiamas karšto vandens atjungimas būtų kaip įmanoma trumpesnis“, – sako VŠT Infrastruktūros komandos vadovas Jonas Kimontas.

Kaip nurodoma pranešime, atliekant hidraulinius bandymus ir dalį kitų remonto darbų, net ir laikinas karšto vandens išjungimas yra neišvengiamas. Viena iš priežasčių – daugiabučių namų šilumos punktuose esantys šilumokaičiai, kurie gamina karštą vandenį. Pastarieji nėra pritaikyti padidintam slėgiui ir jų neatjungus bandymų metu gali sugesti.

Didžiausią šilumos tiekimo tinklą Lietuvoje valdanti VŠT pabrėžia, kad kasmet deda pastangas, kad karšto vandens atjungimo laikas klientams būtų kaip įmanoma trumpesnis.

„Jeigu 2016 m. vidutiniškai vilniečiams be karšto vandens tekdavo pakentėti beveik tris paras, tai dabar dėl tokių patikrinimų karštas vanduo laikinai atjungiamas trumpiau nei parai. Jeigu aptinkame rimtesnį defektą, karšto vandens tiekimas gali būti nutrauktas iki penkių parų – maždaug tiek užtrunka sudėtingo defekto remontas dirbant maksimaliomis pajėgomis“, – sako J. Kimontas.

Daugiabučiuose karšto vandens sklendes užsuka ir atsuka namų administratoriai, todėl šiame procese labai svarbus ir jų operatyvus darbas. Tam, kad VŠT užbaigus darbus į klientų namus sugrįžtų karštas vanduo, kiekviename daugiabutyje karšto vandens sistemų prižiūrėtojas privalo kaip įmanoma greičiau atsukti sklendes ir taip atnaujinti tiekimą konkretaus namo butams.

Kviečia pasitikrinti

Hidraulinių bandymų darbai kasmet kruopščiai planuojami, todėl gyventojai iš anksto gali sužinoti, kada jų daugiabutyje bus laikinai atjungtas karštas vanduo. Ši informacija pateikiama bendrovės internetinėje svetainėje www.chc.lt – tereikia suvesti namo adresą specialiame paieškos laukelyje, nurodoma pranešime.

Taip pat pabrėžiama, kad svarbu atkreipti dėmesį, kad hidraulinių bandymų grafikas gali būti koreguojamas priklausomai nuo to, kokių defektų randama ir kiek užtrunka juos pašalinti. Todėl informacija apie karšto vandens išjungimus svetainėje taip pat yra koreguojama ir patikslinama pagal atliekamų darbų eigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.