Vilniečiai sulaukė paskutinių šildymo sąskaitų: štai kiek reikia sumokėti

AB „Vilniaus šilumos tinklai“ (VŠT) klientams pateikė sąskaitas už balandžio mėnesio šildymo paslaugas. Už 50 kv. m. buto šildymą klientai balandžio mėnesį renovuotame daugiabutyje vidutiniškai mokės 23 eurus, nerenovuotame – 36 eurus, kovą atitinkamai renovuotame name – 42 eurus, nerenovuotame – 73 eurus, rašoma VŠT pranešime žiniasklaidai.

VŠT klientams pateikė sąskaitas už balandžio mėnesio šildymo paslaugas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
VŠT klientams pateikė sąskaitas už balandžio mėnesio šildymo paslaugas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
VŠT klientams pateikė sąskaitas už balandžio mėnesio šildymo paslaugas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
VŠT klientams pateikė sąskaitas už balandžio mėnesio šildymo paslaugas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 12:09 PM

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, balandžio mėnesį šilumos kilovatvalandės kaina Vilniuje buvo tokia pat kaip ir vasarį – 7,56 ct be PVM. Šiemet balandį šiluma atpigo 22 proc., pernai šiluma kainavo 9,69 ct/kWh be PVM.

„Dvigubai sumažėjusias sąskaitas lėmė dėl atšilusių orų anksčiau nei pernai pasibaigęs šildymo sezonas, todėl klientai mokės tik už nepilnas dvi savaites teiktas šildymo paslaugas. Lyginant su kovo mėnesiu, balandis vidutiniškai buvo šiltesnis 5,9 laipsniais.

Primename, kad šį šildymo sezoną šilumos kaina Vilniuje nuosekliai mažėjo, tai turėjo įtakos sąskaitoms. Dėl sprendimo jau naudojamas kuro rūšis papildyti mažasieriu mazutu mūsų klientai šildymo paslaugoms sutaupė daugiau nei 30 mln. eurų“, – sako VŠT Klientų komandos vadovas Laurynas Jakubauskas.

Pranešime pažymima, kad nuo gegužės mėnesio nebus taikoma PVM lengvata, kuri paprastai sudaro apie 8,3 proc. šilumos kainos. Nors šildymo sezonas pasibaigė, šilumos kainos dydis vis dar išlieka aktualus. Jis tiesiogiai daro įtaką karšto vandens kainai ir cirkuliacijos mokesčiui.

Gegužės mėnesį šilumos kaina Vilniuje dar labiau susitraukė ir siekia 6,91 ct/kWh su PVM. Tai – 35 proc. mažiau nei pernai, kai šiluma kainavo 10,67 ct/kWh su PVM. Už karštą vandenį gegužę vilniečiai mokės 18 proc. mažiau nei pernai – 6,05 eurus už kubinį metrą su PVM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.