Pranešimo dėl rinkliavos už atliekas negavusiems gyventojams reikia suklusti – laiku nesumokėjus, kaupiasi skola

Lietuvos paštas šiemet jau grąžino apie 4 tūkst. adresatų nepasiekusių Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro siųstų mokėjimo pranešimų, informuoja Alytaus rajono savivaldybė.

Negautas mokėjimo pranešimas neatleidžia nuo rinkliavos mokėjimo.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Negautas mokėjimo pranešimas neatleidžia nuo rinkliavos mokėjimo.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-26 19:12

Skelbiama, kad daugiausia buvo grąžinta tų laiškų, kurie buvo siųsti į kaimiškas vietoves, sodų bendrijas. Anot Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Rinkliavų padalinio vadovo Povilo Turčinavičiaus, laiškininkai nepalieka laiškų nesandariose, nerakinamose, perpildytose, sunkiai prieinamos vietose įrengtose pašto dėžutėse.

„Daug laiškų grąžinta dėl netvarkingų pašto dėžučių: išlaužytos jų durelės, ant dėžučių nėra adresų ar įmonių pavadinimų. Dar viena grąžinimo priežastis – perpildytos pašto dėžutės, kuriose laiškininkai siuntų taip pat nepalieka“, – sakė jis.

Tačiau savivaldybė įspėja, kad negautas mokėjimo pranešimas neatleidžia nuo rinkliavos mokėjimo. Laiku nesumokėjus rinkliavos, kaupsis skola, bus skaičiuojami delspinigiai.

Todėl mokėjimo pranešimų negavę gyventojai raginami kreiptis į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą.

Kad tokių problemų būtų išvengta, savivaldybė atkreipia dėmesį, jog galima užsisakyti ir elektroninius mokėjimo pranešimus. Tą padaryti galima bet kuriuo metu prisijungus prie Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro savitarnos svetainės https://www.aratc.lt/vietine-rinkliava/e-paslaugos-e-vietine-rinkliava/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.