„Lidl“ skelbia, kiek nuo liepos 1 d. jų parduotuvėse kainuos vienkartiniai maišeliai

Nuo liepos 1 d. įsigaliojus Seimo sprendimui riboti galimybę visose prekybos vietose nemokamai dalinti labai lengvus vienkartinius plastikinius maišelius, „Lidl Lietuva“ imasi priemonių padėti klientams atsisakyti jų naudojimo ir kuo paprasčiau pereiti prie tvaresnių alternatyvų.

Nuo liepos 1 d. „Lidl“ parduotuvėse lengvi vienkartiniai plastikiniai maišeliai kainuos 1 centą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nuo liepos 1 d. „Lidl“ parduotuvėse lengvi vienkartiniai plastikiniai maišeliai kainuos 1 centą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nuo liepos 1 d. „Lidl“ parduotuvėse lengvi vienkartiniai plastikiniai maišeliai kainuos 1 centą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nuo liepos 1 d. „Lidl“ parduotuvėse lengvi vienkartiniai plastikiniai maišeliai kainuos 1 centą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 11:19 AM

Įgyvendinant pernai priimtą Seimo sprendimą, nuo liepos mėnesio labai lengvi vienkartiniai plastikiniai maišeliai visose mažmeninės prekybos vietose turės būti apmokestinti. Seimas tokį sprendimą priėmė siekiant mažinti įprastai itin trumpą laiką naudojamų plastikinių maišelių kiekį, nes jų perdirbimas yra itin sudėtingas, o patekę į aplinką jie nesuyra daugelį metų ir kelia grėsmę gamtai bei gyvūnams.

Nuo liepos 1 d. „Lidl“ parduotuvėse lengvi vienkartiniai plastikiniai maišeliai kainuos 1 centą. Pirkėjams prie standartinės kasos tereikės pasakyti, kiek vienkartinių maišelių jie panaudojo, arba nuskenuoti kortelę su vienkartinių plastikinių maišelių kodu savitarnos kasose ir taip įsitraukti juos į savo pirkinius.

„Lidl“ patirtis kitose Europos šalyse, kuriose tokie maišeliai jau yra apmokestinti, rodo, kad patarimai, aktyvi komunikacija ir patrauklios alternatyvos klientams maišelių sunaudojimą sumažina iki 40 proc.

„Esame tikri, kad daugeliui mūsų klientų rūpi švari aplinka ir kuo mažesnis plastiko naudojimas. Kartu suprantame, kad susiformavusiems įpročiams pakeisti reikės šiek tiek laiko, patarimų ir pagalbos. Todėl visose „Lidl“ parduotuvėse klientai galės ženkliai geresne kaina įsigyti daugkartinių vaisiams, daržovėms ir biriems produktams skirtų maišelių.

Taip pat prekybos vietose klientai ras patarimų, kaip pirkti patogiai nenaudojant vienkartinių maišelių ar jų naudoti kuo mažiau“, – sako Antanas Bubnelis, „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas.

Visose „Lidl“ parduotuvėse jau daugiau kaip trejus metus galima įsigyti daugkartinių maišelių, skirtų vaisiams, daržovėms ar biriems produktams. Tokius maišelius galima užrišti, o panaudojus – išplauti ir naudoti pakartotinai. Nuo liepos tokius maišelius bus galima įsigyti už specialią kainą.

Pirkėjai taip pat turės galimybę į prekybos vietą atsinešti ir naudoti jau iš anksčiau turimus tiek plastikinius, tiek daugkartinius maišelius.

„Lidl“ parduotuvėse mėsos ar žuvies produkcija nėra pakuojama į vienkartinius maišelius – asortimente yra tik fasuoti produktai. O vaisiams, daržovėms ar biriems produktams supakuoti ir toliau siūlysime įsigyti daugkartinių maišelių. Priminsime klientams, kad, pavyzdžiui, pienas, sviestas ar varškės sūreliai jau yra pakankamai patikimai supakuoti ir dėl to jų nebūtina papildomai dėti į maišelį“, – sako A. Bubnelis.

Mažindamas plastiko vartojimą „Lidl“ vadovaujasi įmonių grupės „REset Plastic“ strategija, kuria siekiama iki 2025 metų pabaigos „Lidl“ privačių prekių ženklų pakuotėse plastiko kiekį sumažinti 20 proc., taip pat jose naudoti vidutiniškai bent 25 proc. perdirbto plastiko. Taip pat siekiama nuo 2025 metų pabaigos naudoti tik perdirbamas plastikines pakuotes.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 „Lidl“ parduotuvės 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.