Praneša ir „Rimi“: štai kiek šiame prekybos tinkle mokėsime už maišelį

Nuo šių metų liepos 1 d. įsigaliosiantis Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo reikalavimas nebeleis nemokamai dalinti labai lengvų vienkartinių plastiko maišelių. Šios naujovės tikslas – sumažinti plastiko taršos dydį mūsų šalyje. Šis naujasis įstatymo reikalavimas – ES direktyvos dalis.

Šiuo metu „Rimi“ prekybos tinkle sunaudojama 24 mln. maišelių per metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiuo metu „Rimi“ prekybos tinkle sunaudojama 24 mln. maišelių per metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 4:12 PM, atnaujinta Jun 26, 2023, 4:21 PM

Tad „Rimi“ priėmė sprendimą, kad įsigaliojus naujajai tvarkai, vienkartiniai plastikiniai maišeliai prekybos tinkle „Rimi“ kainuos po 1 euro centą už vienetą.

„Tvarumas ir aplinkosaugos klausimai – strateginės „Rimi“ veiklos kryptys. Kaip socialiai atsakingas verslas, visuomet remiame visas tvarias iniciatyvas. Jau daug metų savo klientams siūlome vietoj vienkartinių plonų plastikinių maišelių naudoti daugkartinius, kuriuos šiuo metu galima įsigyti už pusę kainos“, – sako „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

Visgi „Rimi“ informuoja, kad kai kuriuose uždaruose skyriuose, tokiuose kaip mėsos ar žuvies, darbuotojai, jeigu to reikės dėl maisto saugos ar higienos reikalavimų, supakuos produktus plastiko maišeliuose. Tokiu atveju pirkėjui maišelis papildomai nekainuos.

Be to, kaip ir anksčiau pirkėjai galės rasti nemokamus popierinius maišelius, skirtus supakuoti įvairius kepinius.

E.Krasauskienės teigimu, šiuo metu „Rimi“ prekybos tinkle sunaudojama 24 mln. maišelių per metus, tai yra, 480 tonų plastiko. Įgyvendinus įstatymo naujovę, tikimasi šį skaičių sumažinti per pusę.

Nuo 2021 m. tinklo parduotuvėse esantys raudoni pirkinių krepšeliai gaminami iš 85 proc. perdirbto plastiko. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.