Šiam gyventojų sprendimui liko paskutinės valandos – vėliau jau gali būti per vėlu

Birželio 30–oji – paskutinė diena, kai gyventojai, šiemet įtraukti į pensijos kaupimą, jo dar gali atsisakyti. To nepadarę likusį iki pensijos laiką turės tenkintis mažesne alga, mat jos dalis kas mėnesį bus pervedama į antrosios pakopos pensijų fondą – praleidus terminą, pasitraukti iš kaupimo neįmanoma.

Birželio 30 – paskutinė diena, kai gyventojai, šiemet įtraukti į pensijos kaupimą, jo dar gali atsisakyti.<br>V.Skaraičio nuotr.
Birželio 30 – paskutinė diena, kai gyventojai, šiemet įtraukti į pensijos kaupimą, jo dar gali atsisakyti.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 4:40 PM, atnaujinta Jun 30, 2023, 4:41 PM

Gyventojai, norintys kaupti antrojoje pakopoje, gali pensijų kaupimo bendrovę rinktis patys arba kaupti atsitiktine tvarka priskirtoje.

Iš automatiškai šiemet į antrosios pakopos pensijų fondus įtrauktų 68 tūkst. gyventojų beveik 41 tūkst. pensijų kaupime dalyvauti atsisakė.

Pensijų kaupimo įstatymas numato, kad žmonės įtraukiami į kaupimą kas trejus metus, kol jiems sukaks 40 metų. Šiemet į kaupimą pakartotinai įtraukti ir 2020 metais jame nepanorę dalyvauti gyventojai.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus atstovė Malgožata Kozič atkreipė dėmesį, kad prisijungus prie kaupimo pasitraukti negalima.

„Jei žmogus nenori dalyvauti, reikia pateikti prašymą nedalyvauti kaupime, tačiau, kaip visada, gali būti įvairių gyvenimiškų aplinkybių ir, žinoma, yra galimybė apskųsti tą sprendimą ar pateikti argumentuotą prašymą. Bet viskas priklauso nuo individualios situacijos“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo M.Kozič.

Jei žmogus iš tiesų pranešimo nepamatė ir neperskaitė, o žinia apie tai, kad jis buvo automatiškai įtrauktas į antrosios pakopos pensijų kaupimą, jo nepasiekė, jis turi tai įrodyti.

„Pavyzdžiui, sistemoje matome, kad el. pranešimo jis neperskaitė, arba siųstas registruotas laiškas nebuvo pristatytas, arba žmogus kitaip pagrindžia, kad buvo labai ilgam laikui išvykęs iš Lietuvos, arba sirgo“, – sakė „Sodros“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.