Rado būdą, kaip darbuotojus paskatinti dirbti – atlyginimus Lietuvoje moka kitaip

Lietuvos įmonė mano radusi būdą, kaip paskatinti darbuotojus dirbti, imtis net nemėgstamiausių dienos veiklų. Ji atlyginimus pradėjo mokėti už tai, kiek darbų atlikta, ir pastebėjo, kad dirbančiųjų motyvacija išties šoktelėjo į viršų.

Lietuvos įmonė mano radusi būdą, kaip paskatinti darbuotojus dirbti, imtis net nemėgstamiausių dienos veiklų.<br>Unsplash asociatyvi nuotr.
Lietuvos įmonė mano radusi būdą, kaip paskatinti darbuotojus dirbti, imtis net nemėgstamiausių dienos veiklų.<br>Unsplash asociatyvi nuotr.
Lietuvos įmonė mano radusi būdą, kaip paskatinti darbuotojus dirbti, imtis net nemėgstamiausių dienos veiklų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos įmonė mano radusi būdą, kaip paskatinti darbuotojus dirbti, imtis net nemėgstamiausių dienos veiklų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 8:04 PM, atnaujinta Sep 21, 2023, 10:28 AM

„Buhalterės.lt“ vykdančioji direktorė Ieva Kaukėnė „Žinių radijuje“ pasakojo, kad naują atlyginimų mokėjimo sistemą taiko jau metus ir kol kas mato tik gerus rezultatus.

„Visi mūsų buhalteriai ir dalis administracijos turi savo įmones ir veikia pagal partnerystės santykį.

Šiandien turime tris darbo modelius. Pirmąjį vadiname paketais. Kiekvienas darbas yra pasvertas minutėmis ar valandomis ir darbuotojas, atlikęs X kartų tą patį darbą, jau žino, kokį atlyginimą už tai gaus.

Kitas modelis – valandinis įkainis. Vadinasi, kolegos rašo ataskaitas, kiek per dieną, mėnesį ar tam tikrą periodą darbų atliko.

Paskutinis modelis – gauna tam tikrą procentą nuo savo atliktų užduočių, nuo išrašytų sąskaitų klientams“, – pristatė taikomus modelius I.Kaukėnė.

Anot jos, kolegos dabar dirba našiau, jie labiau motyvuoti, nes įprastai darbovietėse, jei gaunama daugiau ar mažiau darbo, atlyginimo bus sulaukta to paties, ir tik po metų ar dvejų darbo užmokestis galbūt bus pakeltas. O štai taikant naują atlyginimų mokėjimo sistemą kiekvienas dirbantysis žino, jog dirbdamas daugiau jis ir atlyginimą didesnį gaus.

Visgi iš pradžių darbuotojai į pokyčius žiūrėjo neužtikrintai.

„Kai pasakėme kolegoms šią idėją, faktas, kad buvo išgąsčio. Mes, lietuviai, esame pripratę prie taisyklių, tad kiekvienas pokytis mus gąsdina.

Bet tada pasiūlėme padaryti pereinamąjį laikotarpį – mėnesį darbuotojai fiksavo savo darbus pagal skirtingus modelius ir ėmė pasitikėti nauja sistema, nes pamatė, kad taip ir uždirbti daugiau gali.

Taip, užtrunkama laiko sužymėti, kokie darbai buvo atlikti, bet kartu kiekvienas darbuotojas gali dabar ir reguliuoti savo krūvį pats“, – kalbėjo įmonės vykdančioji direktorė.

Pakeisti atlyginimų mokėjimo sistemą į būtent tokią, įmonės valdžia sugalvojo pati. Kaip aiškino I.Kaukėnė, nuolat stengiamasi optimizuoti ir automatizuoti tam tikrus darbus, ir ypač tuos, kurių darbuotojai ne itin mėgsta, o jei to padaryti nepavyksta, stengiamasi kaip nors motyvuoti juos atlikti, kad ta veikla nebūtų tokia „neskani“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.