Tyrimas: beveik 70 proc. lietuvių prieš keliones apsidraudžia

Kaip rodo draudimo bendrovės ERGO užsakymu „Norstat“ atliktos apklausos duomenys, Lietuvos gyventojai į kelionių draudimą žiūri išties atsakingai – du iš trijų (68 proc.) keliautojų visada prisimena apsidrausti prieš keliones.

Du iš trijų (68 proc.) apklaustų keliautojų visada prisimena apsidrausti prieš keliones.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Du iš trijų (68 proc.) apklaustų keliautojų visada prisimena apsidrausti prieš keliones.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2023, 10:45 AM, atnaujinta Oct 28, 2023, 10:46 AM

Skelbiama, kad kiek dažniau kelionių draudimu pasirūpina moterys (71 proc.) nei vyrai (65 proc.), taip pat vilniečiai (78 proc.) ir kitų didžiųjų šalies miestų gyventojai (72 proc.), aukštąjį išsilavinimą turintys (75 proc.) ir vyresnio amžiaus, 40-ies sulaukę (virš 70 proc.) žmonės.

Kaip pastebi ERGO Privačių klientų draudimo skyriaus vadovė Aušra Jusė, kelionių draudimas tampa neatsiejama kelionės paslaugų paketo dalis.

„Tokios tendencijos nestebina, nes žmonės dažnai atostogoms skiria daugiau lėšų, renkasi aktyvų poilsį ar keliauja su vaikais. (...) Jie įvertina, kad kelionių draudimas, ypač keliaujant ne po Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės šalis, pavyzdžiui, Turkiją, Egiptą ar Tailandą, visų pirma gali padėti išvengti neplanuotų išlaidų prireikus būtinosios medicininės pagalbos“, – teigia draudimo specialistė.

Tyrimo duomenimis, didžioji dalis keliautojų taip pat žino kelionių draudimo sąlygas – kas penktas (21 proc.) su jomis yra pilnai susipažinęs, o daugiau nei pusė (56 proc.) apytikriai jas žino.

Dažniau su jomis susipažįsta ar bent jau žino taip pat didžiuosiuose šalies miestuose gyvenantys, aukštąjį išsilavinimą turintys vyresni žmonės, kurie uždirba daugiau. Dažniau nei kiti kelionių draudimo sąlygomis domisi kvalifikuoti specialistai (27 proc.), dirbantys pardavimuose (26 proc.) ir patys sau darbo vietą sukuriantys (24 proc.) žmonės.

Tuo metu kelionių draudimo sąlygų nežino 11 proc. respondentų, o apsidrausti pamiršta vos 8 proc. apklausos dalyvių. Iš tų, kurie pamiršta apsidrausti prieš keliones, maždaug kas antras kelionių draudimo sąlygas žino tik apytikriai (52 proc.) arba sąlygų visai nežino (45 proc.).

A. Jusė pastebi, kad tai labai panašaus sociodemografinio profilio asmenys – dažniausiai jaunesni, įgiję pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą. Tiesa, tarp pamirštančių apsidrausti nemažai ne tik namų šeimininkių ir nekvalifikuotų darbuotojų, bet ir vadovų bei savo sričių specialistų.

Tyrimą, kurio metu apklausta tūkstantis 18–74 metų amžiaus respondentų, draudimo bendrovės ERGO užsakymu rugpjūčio mėn. atliko UAB „Norstat“. Apklausos dalyvių atsakymai surinkti internetinio interviu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.