Pasižymėkite šią datą: pasakė, kada bus priimamos paraiškos verslui finansuoti

Užimtumo tarnyba praneša nuo gruodžio 6 iki sausio 4 dienos lauksianti paraiškų verslui finansuoti.

Parama skirta norintiems siekti skaitmeninės ir žaliosios transformacijos tikslų, skatinti žiedinę ekonomiką ir mažinti COVID-19 ligos poveikį.<br>D.Umbraso nuotr.
Parama skirta norintiems siekti skaitmeninės ir žaliosios transformacijos tikslų, skatinti žiedinę ekonomiką ir mažinti COVID-19 ligos poveikį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-20 12:15

Anot Užimtumo tarnybos direktorės pavaduotojos Giedrės Sinkevičės, parama yra skirta norintiems siekti skaitmeninės ir žaliosios transformacijos tikslų, skatinti žiedinę ekonomiką ir mažinti COVID-19 ligos poveikį.

„Esame pagalbos šaltinis tiems, kurie turi svajonę, ir finansinė parama gali padėti ją įgyvendinti. Numatytas pirkti valymo robotas automechanikui tikriausiai nepadės sutaisyti automobilio. Teko atmesti didelę dalį paraiškų, kuriose buvo siekiama pakartoti prioritetus, bet ne realiai juos pritaikyti“, – pranešime spaudai teigė ji.

Numatoma, kad paraiškoje vienos planuojamos steigti darbo vietos dydis negalės viršyti 31 minimalios mėnesinės algos dydžio sumos (šiuo metu – iki 26040 Eur). Subsidijos neskiriamos ir darbo vietoms, skirtoms laikiniems ar sezoniniams darbams atlikti.

Didelis dėmesys ir toliau bus skiriamas į paramą pretenduojančio žmogaus profesiniam pasirengimui. Kartu su paraiška jis turės pateikti „Inovacijų agentūros“ baigtų „Verslo e.gido“ kursų pažymėjimą, dokumentus apie patirtį bei išsilavinimą, net jei jie įgyti užsienyje.

Įsteigtas darbo vietas reikės išlaikyti 36 mėnesius nuo jų įsteigimo dienos. Įgytą turtą privaloma apdrausti, o mokamas darbo užmokestis – ne mažesnis nei nurodytas PVK paraiškoje.

„Norime, kad šalyje būtų daugiau savarankiškai dirbančių žmonių. Tikimės, kad antrajame šių metų etape į paramą pretenduojantys žmonės supras, kad žalioji ir skaitmeninė transformacija turi būti integruojama į bet kurį šiuolaikinį verslą“, – atkreipė dėmesį direktorės pavaduotoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.