Prieš šventes pastebi naują tradiciją – rezervacijos prasideda jau rugsėjį

Dar nė nesulaukus gruodžio, socialiniuose tinkluose, po truputį ima mirgėti draugų, artimųjų dailūs kalėdiniai atvirukai, t. y. kalėdinių fotosesijų kadrai. Tai – po truputį vis labiau įsišaknijanti tradicija, kurią pamilsta ir panevėžiečiai.

Dar nė nesulaukus gruodžio, socialiniuose tinkluose, po truputį ima mirgėti draugų, artimųjų dailūs kalėdiniai atvirukai.<br>Lrytas.lt koliažas
Dar nė nesulaukus gruodžio, socialiniuose tinkluose, po truputį ima mirgėti draugų, artimųjų dailūs kalėdiniai atvirukai.<br>Lrytas.lt koliažas
Eglė.<br>Asm. archyvo nuotr.
Eglė.<br>Asm. archyvo nuotr.
Dar nė nesulaukus gruodžio, socialiniuose tinkluose, po truputį ima mirgėti draugų, artimųjų dailūs kalėdiniai atvirukai.<br>Asm. archyvo nuotr.
Dar nė nesulaukus gruodžio, socialiniuose tinkluose, po truputį ima mirgėti draugų, artimųjų dailūs kalėdiniai atvirukai.<br>Asm. archyvo nuotr.
Vaiva.<br>Asm. archyvo nuotr.
Vaiva.<br>Asm. archyvo nuotr.
Greta.<br>Asm. archyvo nuotr.
Greta.<br>Asm. archyvo nuotr.
Dar nė nesulaukus gruodžio, socialiniuose tinkluose, po truputį ima mirgėti draugų, artimųjų dailūs kalėdiniai atvirukai.<br>Asm. archyvo nuotr.
Dar nė nesulaukus gruodžio, socialiniuose tinkluose, po truputį ima mirgėti draugų, artimųjų dailūs kalėdiniai atvirukai.<br>Asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Samanta Ilonytė

Nov 28, 2023, 9:37 PM

Nuolatiniai klientai tampa draugais

Panevėžietė fotografė Eglė, turinti savo fotografijos puslapį „Eglutė Skarota photography“, atviravo, kad kalėdinių fotosesijų bumui ji ruošėsi jau nuo spalio.

„Kasmet studiją dekoruoju vis kitaip, nes beveik puse mano klientų grįžta ne pirmą ir net ne po antrą kartą. Dažnai pastovūs klientai netgi tampa mano draugais. O, kaip smagu, kai, įžengę pro duris, jie sako „labas“. Tuomet ir pozuoti tampa daug lengviau, nes jie jaučiasi atsipalaidavę, mėgaujasi. Su Kalėdų atvirukais šiemet startavau lapkričio pradžioje. Maratonas baigsis apie sausio vidurį. Beveik visos vietos buvo išgraibstytos jau rugsėjį“, – pasakojo ji bei pridūrė, kad kalėdinės fotosesijos išties tampa jaukia tradicija šeimose.

„Savo puslapyje visuomet akcentuoju, kad klientai, ateidami į fotosesijas, pasiimtų ir savo augintinius, todėl šiemet beveik visi atėjo su savo šuniukais“, – džiaugėsi fotografė.

Iš grožio salono, tiesiai į fotosesiją

Moters teigimu, jai ypač džiugu, jog klientai visuomet pasitaria dėl aprangos, kad bendras vaizdas nuotraukose būtų harmoningas, jaukus, šiltas.

„Mano klientai išties atsakingai ruošiasi fotosesijoms. Visada pasikonsultuojame dėl aprangos, spalvų, akcentų. Smagu, kad šeimos ateina spalviškai susiderinusios tarpusavyje, pasiima kitus drabužius persirengti, jog nuotraukos būtų įvairesnės. Beveik visos moterys ateina pasigražinusios pas grožio specialistes: su šukuosenomis, makiažais“, – pabrėžė Eglė.

Pas „Eglutė Skarota photography“ kalėdinės fotosesijos kaina – 100 eurų.

Atvyksta ir iš Šiaulių

Iš Šiaulių į Panevėžį šiemet persikėlusi fotografė Greta („GreLinda photography“) džiaugėsi, jog net 40 proc. klientų, kalėdinių fotosesijų atvyko darytis iš Šiaulių.

„Tai mano ištikimi klientai, kuriais labai džiaugiuosi ir esu jiems dėkinga už pasitikėjimą. Turiu net ir tokių, kurie mane renkasi net ketvirtus metus iš eilės. Pirmaisiais metais jie atėjo kaip pora, o vėliau jau ir su vaikučiais. Man tai pats didžiausias įvertinimas. Tikiuosi, kad kitais metais pas mane sugrįš ir naujieji Panevėžio klientai“, – sakė moteris.

Pasiteiravus, ar kalėdinės fotosesijos išties tampa tradicija, fotografė patvirtino, jog tokios tradicijos laikosi ir ji pati.

„Pati fotografuojuosi nuo tada, kai gimė sūnus. Tad jau penkti metai kaip įsiamžiname kalėdinėse fotosesijose“, – tikino ji.

Į fotosesijas klientai neretai atvyksta ir su ištikimais palydovais – keturkojais.

Užimtumas – labai didelis

Anot Gretos, užklausų dėl kalėdinių fotosesijų ji sulaukė jau rugpjūčio pabaigoje, o rugsėjo antroje pusėje priėmė pirmąsias rezervacijas.

„Dažniausiai iki spalio pabaigos vietos jau būna užpildytos. Tačiau, be abejo, pasitaiko, jog kažkas atsišaukia dėl ligų ar kitų priežasčių. Tad galima surasti laisvų vietų“, – atskleidė ji.

Fotografė atviravo, kad kalėdinėms fotosesijoms pas ją atvyksta išties daug žmonių, todėl užimtumas šiuo periodu – didelis.

„Šio tipo fotosesijos kasmet vis labiau populiarėja. Pas mane dažniausiai atvyksta pasidaryti asmeninių fotosesijų. Tuomet seka šeimos ir, galiausiai, poros fotosesijos. Su poromis sunkiau dirbti, nes juk vyrai nėra fotosesijų mėgėjai. Visgi, tikrai džiaugiuosi, kad moterims pavyksta juos įkalbėti. Visuomet fotosesijų metu stengiuosi juos pakalbinti, jog atsipalaiduotų, nebūtų įsitempę. Tada ir nuotraukos – natūralesnės“, – kalbėjo pašnekovė bei pridūrė, kad kalėdinės fotosesijos kainos pas ją svyruoja nuo 90 iki 120 eurų.

Į fotosesiją – lyg į šventę

Į fotosesijas klientai neretai atvyksta ir su ištikimais palydovais – keturkojais. Gretos teigimu, labai smagu, kad šeimininkai į šią tradiciją įtraukia ir pūkuotus šeimos narius.

„Taip pat labai džiaugiuosi, kad klientai visuomet bent minimaliai pasiruošia fotosesijai. Moterys ateina su makiažu. Būna, jog pasidaro ir šukuosenas. Aš visuomet sakau, kad fotosesijos irgi yra šventės, todėl pasipuošti – labai smagu. Tuomet ir diena kitokia, o ir pozuoti drąsiau“, – atskleidė ji.

Nuotraukos natūralioje šviesoje

Na, o štai fotografė Vaiva („Vaivography“), kuri kalėdinius atvirukus įamžina taip pat jau ne pirmus metus, užsakymų, kaip tikino, sulaukia „nei daug, nei mažai“, mat ji fotografuoja studijoje tik natūralioje dienos šviesoje, o ruduo bei žiema, deja, ilgai nelepina tokiu apšvietimu.

„Į kalėdines fotosesijas dažniausiai ateina šeimos. Didžiausia dalis – sugrįžtančių iš anksčiau. Man tai – didžiausias komplimentas ir laimė. Pavyzdžiui, susipažįstame vasarą per krikštynų šventę, o po to žmonės įsiamžina ir kalėdine tema. Labai džiugu, kai taip užsimezga draugystės!“, – džiaugėsi mergina.

Jos fotostudija, kaip ir prieš tai minėtų profesionalių, irgi yra draugiška augintiniams, todėl svečiuose sulaukia ir kačių, ir šunų. Tiesa, pasak Vaivos, dažniau šeimos ateina be augintinių.

Siūlo du fotosesijų paketus

„Užimtumas su kalėdinėmis fotosesijomis kol kas toks, kad spėju. Visgi, kviečiu žmones įsiamžinti kuo anksčiau, jog švenčių lauktų ramūs, gavę visas sutvarkytas nuotraukas ir galbūt net padarę kalėdinių atvirukų savo artimiesiems“, – kvietė fotografė.

Ši studija kalėdiškai buvo papuošta spalio pabaigoje.

„Planuoju fotografuoti iki pat švenčių. Klientams siūlau du fotosesijų paketus: 30 minučių ir valandos trukmės. Trumpesnis fotosesijos laikas, skirtas tiems, kurie moka ir gali greitai suktis, su labai mažais vaikais, su mažiau kantrybės turinčiais vyrais. Ilgesnė fotosesija skirta tiems, kurie nori daugiau nuotraukų, pakeisti aprangą ir pabaigoje barstyti miltus, taip išgaunant žaismingus kadrus“, – dėstė Vaiva.

Svarbu, kad klientai jaustųsi savimi

Fotografė papasakojo, kad savo klientams atsiunčia fotosesijos atmintinę, kurioje nurodyta kaip lengviau pasiruošti fotosesijai.

„Matau, kad dauguma perskaito informaciją atidžiai ir ateina labai gražiai bei tvarkingai pasiruošę. Kalėdinė fotosesija vyksta studijoje, kuri atrodo kaip jaukūs namai, todėl labai žavu, kai tai atsispindi ir aprangoje. Jei neužsidėsite raudono megztinio – tai nereiškia, kad fotosesija nebus kalėdiška. Lengviausia priderinti pastelinių, žemės atspalvių drabužius, o ir po fotosesijos tokią aprangą, manau, galima lengvai priderinti kasdienybėje. Svarbu, kad žmonės fotosesijos metu jaustųsi patogiai, savimi ir visas veiksmas būtų būtent apie juos“, – teigė mergina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.