Lietuvos oro uostai jau ruošiasi skrydžių pikui: kokių darbuotojų ieško ir kiek pasiruošę mokėti?

Lietuvos oro uostai jau ruošiasi kitų metų skrydžių pikui – siūlo darbą Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose. Atsižvelgdama į augančių keleivių srautų tendencijas ir prognozes, bendrovė aktyviai ieško dar 35 keleivių patikros oro uosto saugumo specialisčių bei specialistų, taip pat prie komandos kviečia prisijungti tris terminalo asistentus.

Lietuvos oro uostai jau ruošiasi kitų metų skrydžių pikui – siūlo darbą Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos oro uostai jau ruošiasi kitų metų skrydžių pikui – siūlo darbą Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos oro uostai jau ruošiasi kitų metų skrydžių pikui – siūlo darbą Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos oro uostai jau ruošiasi kitų metų skrydžių pikui – siūlo darbą Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 10:29 AM

„Ateinantiems metams ruošiamės jau dabar, kad keleiviams užtikrintume geriausią patirtį ir sklandžias keliones. Pastebime, kad žmones traukia galimybė išbandyti save aviacijos srityje: nuo spalio mėnesio mūsų komandas skirtinguose miestuose jau papildė 20 keleivių patikros specialistų, 9 operatoriai ir 3 terminalo asistentai. Jie ir jos aktyviai mokosi, gilina ir pritaiko žinias dirbdami, o savo darbu kasdien reprezentuoja Lietuvą tūkstančiams žmonių – kolegų gebėjimai daro įtaką keliaujančiųjų įspūdžiams apie mūsų šalį.

Be to, nauji kolegos ir kolegės aktyviai įsitraukia į vidinį organizacijos gyvenimą ir aviaciją pamato iš kitos pusės“, – sako Lietuvos oro uostų personalo ir administravimo skyriaus vadovė Natalija Andreičiuk.

Lietuvos oro uostai skaičiuoja, kad 2024 metų aviacijos vasaros sezono metu – keleivių srautai turėtų visiškai sugrįžti į priešpandeminį 2019 metų lygį, tad bus galima tikėtis naujų rekordų.

Pasak N. Andreičiuk, planuojant intensyvią būsimą vasarą (sezono pradžia – kovo pabaigoje), labai svarbu turėti pakankamai personalo pajėgų. Ieškodami komandos papildymo, Lietuvos oro uostai siūlo nuolatinį darbą ir įvairius naudų paketus, kurie atitinka individualius darbuotojų poreikius.

Atlyginimas gali siekti 1300 eurų po mokesčių

Pašnekovė atkreipia dėmesį, kad specialius mokymus praėję aviacijos saugumo specialistai paprastai dirba pamainomis (po 3–4 dienas per savaitę) ir per mėnesį gali uždirbti apie 1300 eurų (po mokesčių). Galimybę įsidarbinti atveria tokios savybės kaip lankstumas, komunikabilumas ir pozityvumas, taip pat svarbūs geri komunikaciniai įgūdžiai ir gebėjimas valdyti konfliktines situacijas. Aviacijos saugumo specialistais gali dirbti nepriekaištingos reputacijos asmenys, atitinkantys Aviacijos įstatymo reikalavimus.

Aviacijos saugumo specialistų pagrindinės pareigos apima keleivių, jų rankinio bagažo bei asmeninių daiktų patikros užtikrinimą, jie taip pat gali tikrinti krovinius, registruotą bagažą, taip pat padeda užtikrinti keleivių ir transporto priemonių patekimo į oro uosto kontroliuojamą zoną kontrolę, patruliuoja bei stebi oro uosto teritoriją.

Darbas pagal terminuotą (6 mėnesių) sutartį Lietuvos oro uostuose šiuo metu siūlomas ir terminalo asistentams. Šie darbuotojai konsultuoja ir nukreipia išvykstančius keleivius, įvairiais klausimais teikia papildomą informaciją, kuri padeda keleiviams geriau susiorientuoti ir susiplanuoti savo laiką iki skrydžio.

Terminalo asistentai per mėnesį gali uždirbti daugiau nei 900 eurų (po mokesčių), dirbdami slenkančiu grafiku (pamainomis) po 3–4 dienas per savaitę. Gebėjimas sklandžiai bendrauti anglų kalba ir noras padėti žmonėms yra vieni svarbiausių reikalavimų asistentams. Naujos patirties šie darbuotojai įgis ir dėl kitąmet suplanuotos Vilniaus oro uosto prieigų rekonstrukcijos – kiekvienas naujas komandos narys ar narė prisidės prie istorinių permainų, kurios vyks didžiausiuose šalies oro vartuose.

Prisijungus prie Lietuvos oro uostų komandos, darbuotojų laukia papildomų naudų paketas, kuriame – ne tik finansinės paskatos už pasiektus gerus rezultatus, bet ir mokymai, patogi fizinė darbo ir įvairovę skatinanti, vertybėmis grįsta aplinka, privatus sveikatos draudimas, papildomos atostogų dienos, vaikų stovyklų kompensavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.