Šventinį pasisėdėjimą su šeima iškeis į egzotines šalis: lietuvių kelionių kainos negąsdina

Nenumaldomai artėjant didžiausioms metų šventėms tautiečiai rezga planus, kur ir kaip jas sutikti. Nemaža dalis lietuvių nepaisydami išaugusių kelialapių kainų šventes sutiks svetur.

Nenumaldomai artėjant didžiausioms metų šventėms tautiečiai rezga planus, kur ir kaip jas sutikti.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Nenumaldomai artėjant didžiausioms metų šventėms tautiečiai rezga planus, kur ir kaip jas sutikti.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Nenumaldomai artėjant didžiausioms metų šventėms tautiečiai rezga planus, kur ir kaip jas sutikti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nenumaldomai artėjant didžiausioms metų šventėms tautiečiai rezga planus, kur ir kaip jas sutikti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2023, 3:00 PM

Kelionių ekspertas Rimvydas Širvinskas-Makalius sako, kad didžiąsias metų šventes norinčių sutikti užsienyje daugėja.

„Seniau tikrai retas, kuris išdrįsdavo išvažiuoti ir didžiąsias metų šventes sutikti užsienyje, praleisti vakarienę su giminaičiais. O šiuo metu yra gerokai daugiau žmonių, išvažiuojančių kažkur pasišildyti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė jis.

„Kaip ir kasmet, suintensyvėję skrydžiai šventiniu periodu. Matome ir svetur gyvenančių tautiečių grįžimą, tiek čia gyvenančių išvykimą ilsėtis“, – antrino Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros vadovas Tomas Zitikis.

Norintiems šventes sutikti užsienyje teks plačiai atverti pinigines, nes išvykos šiuo laikotarpiu – kur kas brangesnės nei įprastai.

„Turėjome gerokai daugiau naujametinių kelionių į egzotines kryptis, jų vidutinės kainos išaugusios beveik 30 proc.“, – teigė „Kelionių akademijos“ direktorius Donatas Kirelis.

„Šventiniu laikotarpiu kelionės gerokai brangesnės. Visų pirma todėl, kad stipriai išbrangsta lėktuvo bilietai. Kitas dalykas – apskritai didesnis susidomėjimas atostogomis, viešbučiai užsienyje taip pat turi gerokai aukštesnes kainas“, – tikino R.Širvinskas-Makalius.

Kelionių planuotojai pasakoja, kurios išvykos švenčių laikotarpiu sulaukia didžiausio lietuvių dėmesio.

„Šventiniam periodui tautiečiai, nusprendę kažkur vykti, renkasi tas kryptis, kur gali pasišildyti. Geriausias kainos ir kokybės santykis šiuo metu turbūt yra Egiptas, tuomet – Kanarų salos. Galintys skirti daugiau pinigų keliauja į Jungtinius Arabų Emyratus, Tailandą, Vietnamą, Malaiziją, Maldyvus, leidžiasi į Karibų kruizus“, – vardijo R.Širvinskas-Makalius.

Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros vadovas sako, kad švenčių laikotarpiu oro vežėjai didina skrydžių dažnį, o tam, kad išvengtų nesklandumų, oro uostai pradeda ruoštis iš anksto.

„Nuo žiemos sezono matome tendenciją, jog tradiciniai oro vežėjai didina dažnius. Tai iš tikrųjų labai geras ženklas tiek verslo keliautojams, tiek ir tautiečiams, kurie nori žiemos sezoną kažkur toliau pailsėti. Mes visą laiką planuojame keleivių srautus ir atitinkamai pajėgas. Žinome tendencijas, kuomet padidėja keleivių srautas, tam ruošiamės“, – tvirtino T.Zitikis.

Nors šiais metais lietuvių, nusprendusių šventes sutikti svetur, yra daug, nemaža dalis jaukaus šventinio pasisėdėjimo su artimaisiais į išvykas iškeisti neketina.

„Tikros Kalėdos ten, kur daug sniego“, – tikino kalbinta vilnietė.

„Liksiu čia – koks gražus oras“, – antrino kita.

„Tik su šeimos nariais“, – pritarė ir dar viena gyventoja.

„Būtų smagu, bet žinau, kokia būna situacija, tai geriau namuose. Daug kas nori išvažiuoti atostogauti, būna sausakimša, kainos būna pakilusios. Geriau Kalėdas ir Naujuosius metus sutikti ramiai, nes tai irgi yra šventė ir dovana sau – pabūti ramiai“, – įsitikinusi praeivė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.