„Ignitis“ primena: tai padaryti liko viena para, nes mokėsite brangiau

Artėjant metų pabaigai energetikos bendrovė „Ignitis“ primena tiek elektros energijos, tiek ir buitiniams gamtinių dujų vartotojams apie pareigą deklaruoti skaitiklio rodmenis iki paskutinės šių metų dienos.

„Ignitis“ primena: tai padaryti liko viena para, nes mokėsite brangiau.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Ignitis“ primena: tai padaryti liko viena para, nes mokėsite brangiau.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Ignitis“ primena: tai padaryti liko viena para, nes mokėsite brangiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Ignitis“ primena: tai padaryti liko viena para, nes mokėsite brangiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2023, 7:02 PM, atnaujinta Dec 30, 2023, 7:03 PM

Pareigą deklaruoti elektros skaitliukų rodmenis turi daugiau kaip 1 mln. „Ignitis“ klientų, kurie dar kol kas neturi išmaniojo skaitiklio.

Elektros energijos tiekimo ir naudojimo taisyklės numato, jog vartotojas ne vėliau kaip kiekvieno ataskaitinio laikotarpio paskutinę dieną, taip pat prieš pasikeičiant elektros energijos perdavimo, skirstymo ar visuomeninio tiekimo paslaugų kainoms ar tarifams, turi pareigą pateikti tiekėjui elektros apskaitos prietaisų rodmenis.

Kadangi nuo sausio 1 d. keičiasi Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos reguliuojama kainos dalis, visiems klientams privalu iki šio mėnesio paskutinės dienos 23:59:59 valandos teisingai deklaruoti elektros skaitiklio rodmenis. Nedeklaravus skaitiklio rodmenų šiemet, o tai darant kitąmet, nepriklausomo elektros energijos tiekimo klientams už elektros energijos kilovatvalandę teks mokėti brangiau.

„Ignitis“ pastebi, kad klientams, kurie yra gaminantys vartotojai arba turi išmaniuosius skaitiklius deklaruoti rodmenų nereikia, jie elektros tiekėjui perduodami automatiškai.

Tuo metu kaip numato Sutarčių su buitiniais vartotojais dėl gamtinių dujų tiekimo, perdavimo ir skirstymo standartinių sąlygų aprašas ir sutartis su gamtinių dujų tiekėju, klientas privalo deklaruoti gamtinių dujų skaitiklio rodmenis iki kiekvieno mėnesio pabaigos, o kiekvieną gruodžio mėnesį ir prieš keičiantis paslaugų kainai – deklaruoti skaitiklio rodmenis – būtina.

Kaip žinoma, nuo 2024 m. sausio 1 d. keičiasi gamtinių dujų kaina buitiniams vartotojams, ji mažėja apie 5 proc. Norintys atsiskaityti teisingomis kainomis, būtinai turi deklaruoti skaitiklio rodmenis iki gruodžio 31 d. imtinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.