Valentino dieną lietuviai nusiteikę rimtai: glėbiais šluoja rožes, naktį praleis viešbučiuose

Šiųmetis Valentinas atvyko ir į Lietuvą. Kol mylimieji vienas kitą skuba stebinti gėlėmis ar bučiniais, pardavėjai ne itin džiaugiasi prekyba – neslepia, jog perkančiųjų gėles gerokai sumažėjo. Viešbučiai taip pat ruošiasi Valentino dienai – stebins poras staigmenomis kambariuose. Na, o kai kurios poros šią dieną pasiryžta švęsti netradiciškai – darosi ir identiškas tatuiruotes.

Kol mylimieji vienas kitą skuba stebinti gėlėmis ar bučiniais, pardavėjai ne itin džiaugiasi prekyba.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kol mylimieji vienas kitą skuba stebinti gėlėmis ar bučiniais, pardavėjai ne itin džiaugiasi prekyba.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta Gailevičiūtė

Feb 14, 2024, 5:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2024, 5:27 PM

Vilniaus Konarskio gėlių turgelyje gyventojai nuo ankstaus ryto skuba pasirūpinti gėlėmis antrajai pusei. Tam lietuviai negaili ir 40 eurų.

„Brangina savo moteris, tad negaili ir perka daug rožių. Tie, kurie neišgali, perka 3–5 rožes, bet dauguma perka daugiau. Daugiau perka didesnes rožes, tas, kurios yra ilgesnės ir brangesnės“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė gėlių prekeivis.

Visgi pardavėjai ne itin džiaugiasi prekyba ir neslepia, kad perkančiųjų gėles gerokai mažiau nei praėjusiais metais.

„Pardavimai krenta. Praeitais metais ir išvakarėse buvo geriau, o užpraeitais – dar geriau. Dabar prekyba sumažėjusi perpus“, – kalbėjo gėlių prekeivis.

Valentino dieną žmonės ne itin sureikšmina dovanas. Jie sako, kad ne gėlės esmė, ši diena gali būti ir gražios draugystės šventė.

„Čia – plačiąja prasme meilė. Meilė gali būti ir tėvynei, ir žmogui, tėvams. Bet šiaip ar taip, bet kokia meilė suteikia sparnus, sustiprina norą gyventi“, – šnekėjo viena kalbinta praeivė.

„Manau, reikia mylėti visas 360 dienų, o ne vieną dieną metuose“, – sakė kita.

Meilės dieną įsimylėjėliai renkasi praleisti viešbutyje ar vakarieniaudami restorane. Viešbutis „Pacai“ rengia išskirtinę dovaną atvykusiems vasario 14-ąją.

„Šiais metais turime ypatingą Sofijos dovanos paketą, į kurį įeina nakvynė viešbutyje, ypatinga vakarienė. Mūsų šefai ruošia specialų Valentino dienos meniu. Taip pat įeina ir pusryčiai. Kiekvienas atvykęs gaus ir mažą staigmeną, kuri lauks kambaryje“, – kalbėjo viešbučio „Pacai“ pardavimo direktorius Donatas Mekionis.

Vilniečiai Loreta ir Mantas nusprendė Valentino dieną paminėti netradiciškai. Sužadėtiniai atvyko į tatuiruočių saloną, kuriame pasidarys vienodas tatuiruotes. Penktus draugystės metus skaičiuojanti pora pažintį pradėjo mobiliojoje programėlėje „Tinder“.

„Metus bendravome net vienas kito nematę, nesusipažinę. Po metų bendravimo virtualiu būdu susitikome. Po susitikimo viskas tapo aišku“, – atviravo Loreta.

Nors vestuvės ne už kalnų, vienas kito vardų ar inicialų nesitauiruos. Mieliau renkasi gamtos elementų dizainą.

„Bus minimalistinė, mėnulis, saulė. Tą sugalvojo būsima žmona. Tai pirmoji jos tatuiruotė, o aš tiesiog prisijungsiu. Pats beveik 20 turiu“, – kalbėjo Mantas.

„Kuronami tattoos“ tatuiruočių meistrė Simona Sokolova sako, kad poros linkusios dovanoti tatuiruočių kuponus vienas kitam. Meilę tatuiruotėmis įamžinti pasiryžta ir garbaus amžiaus senjorai.

„Vyriausio amžiaus pora buvo mano diedukas su močiute. Darėmės visi bendrai šeimos tatuiruotę, o diedukas su močiute sugalvojo toje pačioje vietoje pasidaryti. Jiems tuo metu buvo apie septyniasdešimt“, – pasakojo S.Sokolova.

Pasak meistrės, tatuiruotės yra puikus būdas įprasminti meilę, kartu prisiminimas visam gyvenimui.

„Man patinka, man atrodo, kad čia labai gražus simbolis, ypač jei darosi mažesnes tatuiruotes – tuomet visada yra išeitis, jei kas nors persigalvos. Bet kokiu atveju, bus labai puikus gyvenimo prisiminimas. Nereikia vengti to, ką turėjai, reikia visada prisiminti su pagarba, net jeigu ir pasibaigė tos meilės“, – kalbėjo ji.

Lietuvoje Šv. Valentino diena švenčiama nuo nepriklausomybės atgavimo. Manoma, kad panaši šventė senovės lietuvių kultūroje buvo gegužės 13-oji – meilės deivės Mildos diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.