5 patarimai, padėsiantys sutaupyti parduotuvėje

Bandymas sutaupyti apsiperkant parduotuvėse gali būti ne tik protingas finansinis sprendimas, bet ir įdomus iššūkis, kurį verta priimti dėl savo finansų gerovės.

Norfa.<br>V.Skaraičio nuotr.
Norfa.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 11:00 AM

Kartais mūsų biudžetas gali būti ribotas, tad svarbu rasti būdų, kaip apsiperkant parduotuvėje neviršyti savo pajamų.

Laikydamiesi šių patarimų galėsite mėgautis ne tik savo naujomis įsigytomis prekėmis, bet ir išlikti finansiškai atsakingi pirkėjai.

1. Domėkitės artėjančiomis nuolaidomis

Prekybos tinklas „Norfa“ skelbia tiek savaitgalines, tiek savaitines nuolaidas – nuolaidų sistemą sudaro dviejų savaičių nuolaidos, savaitgalinės ir galų gale – savaitinės.

Prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis pasakoja: „Savaitgalinės nuolaidos skelbiamos tuo metu, kai prekės kaina iš tiesų yra gera. Mes atitinkama kaina nuperkame produktus ir atitinkama kaina parduodame pirkėjui. Praktiškai taip darydami pardavinėjame be jokio uždarbio. Žinoma, gali būti ir nuostolių“.

2. Gaminkite namuose

Sugalvojote sveikai maitintis arba norite ruošdami maistą sutaupyti? Norint pasigaminti kažką sveikesnio, pavyzdžiui, graikiškas salotos, cezario salotas arba paruošti garnyrą prie pagrindinio patiekalo – tai nebus problema. Prekybos tinkle „Norfa“ daržovėms taikomas išpardavimas kiekvieną pirmadienį nuo 17 valandos iki parduotuvės darbo laiko pabaigos, ir akcija vyks dar ilgai, artimiausiu metu jos nutraukti nėra planuojama.

3. Pramonines prekes pirkite besibaigiant sezonui

Pramonių prekių išpardavimai vyksta dėl to, jog keičiasi sezonai, keičiasi ir žmonių poreikiai.

Vadovas teigia: „Nėra jokios paslapties, kad avalynės sezonas keičiasi nuolat ir visi prekybininkai nori išsiparduoti. Faktas, kad ir mes norime išsiparduoti avalynę, rūbus, būna ir sportinių prekių“.

Taip pat D.Dundulis dalijasi gyvenimišku patarimu – jeigu nori sutaupyti, tuomet verta pramonines prekes pirkti sezono pabaigoje, nes tuo metu kiekvienas pardavėjas nori kuo greičiau parduoti, kad prekės nebūtų laikomos sandėlyje ir nebūtų patiriama prekybos tinklo nuostolių, tad dėl šių priežasčių kainos būna žymiai žemesnės.

4. Išlikite lojaliu pirkėju

Esant lojalumo programos nariu asmeninės nuolaidos priklauso nuo to, kiek tu lankaisi būtent toje parduotuvėje. Kad gautumėte kuo didesnę nuolaidą, svarbūs du momentai:

  • būti lojaliu pirkėju,
  • kuo daugiau prekių nusipirksite apsilankę parduotuvėje – tuo didesnę nuolaidą gausite.

Taip pat D.Dundulis primena apie praktiškas valandas: „Atėję į parduotuvę darbo dienomis nuo ryto iki 10 valandos ir nuo 20 valandos vakaro, gaunate 3 proc. nuolaidą. Mes nuolaidą taikome būtent tuo metu, nes parduotuvės užimtumas būna nedidelis“.

5. Iš anksto turėkite reikalingų produktų sąrašą

Norint sutaupyti, atėjus į parduotuvę rekomenduojama iš anksto turėti reikalingų produktų sąrašą. Ilgesnio galiojimo prekės visada turi akcijas ir galima nusipirkti šiek tiek didesnį kiekį, kad būtų galima sutaupyti.

Perkant trumpesnio galiojimo prekes reiktų atsirinkti kokybiškus produktus. Žinoma, nėra būtina pirkti brangiausius produktus tikintis, kad jie bus patys geriausi. Iš tikrųjų yra ir nebrangių produktų, kurie yra geros kokybės.

Prekybos tinklo vadovas teigia: „Aš pats dažnai neperku brangiausių produktų dėl to, kad žinau, jog žemesnės kainos produktai taip pat yra labai puikios kokybės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.