Vis dar neturite rūšiavimui reikalingų priemonių? Vilniečius ragina suskubti ir įsiminti šią informaciją

Nuo metų pradžios įsigaliojus naujai maisto atliekų rūšiavimo tvarkai, sostinės gyventojai raginami atsiimti rūšiavimui skirtas priemones, jeigu to dar nėra padarę. Oranžinius maišelius ir specialias talpyklas – kibirėlius galima atsiimti be papildomo mokesčio Vilniaus didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse, seniūnijose ir mobiliose atsiėmimo vietose, pavyzdžiui, prekybos centruose, ar poliklinikose, teigiama Vilniaus miesto savivaldybės pranešime.

Sostinės gyventojai raginami atsiimti rūšiavimui skirtas priemones, jeigu to dar nėra padarę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sostinės gyventojai raginami atsiimti rūšiavimui skirtas priemones, jeigu to dar nėra padarę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sostinės gyventojai raginami atsiimti rūšiavimui skirtas priemones, jeigu to dar nėra padarę.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Sostinės gyventojai raginami atsiimti rūšiavimui skirtas priemones, jeigu to dar nėra padarę.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilniaus miesto savivaldybė

Apr 12, 2024, 2:24 PM

„Šiuo metu Vilniuje išdalinta apie 160 tūkst. rūšiavimui skirtų oranžinių maišelių ir talpyklų – kibirėlių. Tai reiškia, kad maisto atliekas rūšiuoja apie 60 proc. sostinės gyventojų. Nespėjusius atsiimti, raginame nedelsti ir pasirūpinti kaimynais, artimaisiais ir draugais, kurie to negali padaryti patys. Miestiečių patogumui kiekvieną mėnesį atidarome mobilias atsiėmimo vietas, kurias, kartu su dalinimo laikais, galima rasti oficialioje interneto svetainėje“, – sako Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktorius Tomas Vaitkevičius.

Maisto atliekų rūšiavimui skirtas priemones balandžio mėnesį galima atsiimti įprastose dalinimo vietose: didelių gabaritų surinkimo aikštelėse ir seniūnijose jų darbo valandomis. Šį mėnesį sostinės gyventojai priemones galės atsiimti ir mobiliuose dalinimo punktuose didžiuosiuose prekybos centruose, maisto prekių parduotuvėse ir poliklinikose. O taip pat – balandžio 26–27 dienomis – mobilus dalinimo punktas veiks parodoje RESTA.

Tikslias rūšiavimui skirtų priemonių atsiėmimo vietas ir laikus galima rasti specialiame vilnius.lt/lt/2024/04/12/vilnieciai-nepramiegokite-skelbiamas-atnaujintas-sarasas-vietu-kur-galima-atsiimti-rusiavimui-skirtas-priemones/"="">vilnius.lt/lt/2024/04/12/vilnieciai-nepramiegokite-skelbiamas-atnaujintas-sarasas-vietu-kur-galima-atsiimti-rusiavimui-skirtas-priemones/"" target="_blank">žemėlapyje.

Maisto atliekų rūšiavimui nemokamai dalinami vienkartiniai oranžinės spalvos maišeliai ir ilgalaikio naudojimo maisto atliekų surinkimui skirtos talpyklos – kibirėliai.

Rūšiavimui skirtas talpyklas – kibirėlius bei maišelius, gali atsiimti kiekvienas vilnietis – nepriklausomai, ar yra deklaravęs gyvenamąją vietą sostinėje, ar ne. Atvykus atsiimti rūšiavimo priemones, reikės nurodyti gyvenamosios vietos Vilniuje adresą.

Į oranžinius maisto atliekų rūšiavimo maišelius galima mesti visas organinės kilmės atliekas – vaisių bei daržovių lupenas, žieves, graužtukus, vartoti netinkamus maisto likučius, kavos tirščius, arbatžoles, popierinius rankšluosčius, kambarinius augalus ir jų dalis. Visas šias maisto atliekas reikia sudėti į oranžinį maišelį ir tvirtai užrišus išmesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.