G. Surplys: Lietuva leidimus jautienai į Kiniją turėtų gauti birželį

Leidimus eksportuoti jautieną ir jos produktus į Kiniją Lietuva turėtų gauti jau birželį, sako žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 12:48 PM

„Artimiausiu metu tikimės gauti Kinijos Liaudies demokratinės Respublikos leidimus importuoti savo jautieną. Šiuo metu jų agentūros atlieka tyrimus. Tikimės, kad birželio mėnesį mums tie leidimai bus duoti“, – spaudos konferencijoje po Kinijos bei Vidurio ir Rytų Europos šalių žemės ūkio ministrų forumo „16+1" Vilniuje teigė G. Surplys. 

Lietuva su Kinija dėl jautienos eksporto derasi nuo 2015 metų. dalis Lietuvos įmonių nuo 2016 metų gali eksportuoti į Kiniją pieno produktus. 

Lietuvos žemės ūkio ir maisto prekių eksportas į Kiniją pernai augo 46 proc. iki 8 mln. eurų, o tarp eksporto partnerių Kinija užėmė 45 vietą iš 143 šalių – daugiausia eksportuota sūrių ir varškės, sušaldytų mėlynių, koncentruoto pieno ir grietinėlės bei alkoholinių gėrimų.

Penktadienį Lietuvoje vyko Kinijos bei Vidurio ir Rytų Europos šalių žemės ūkio ministrų forumas „16+1". Tai pirmasis šio forumo susitikimas Lietuvoje.

Kinija prieš daugiau nei penkerius metus sukūrė 16-os Centrinės ir Vidurio Europos regiono šalių bei Kinijos bendradarbiavimo formatą. Tarp jų yra ir Lietuva bei dar 10 ES narių.

Autorius: Pranciškus Vaišvila

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.