Grūdų supirkėjai nestabdo plėtros – artėja prie ūkininkų

Žemės ūkio paslaugų ir produktų bendrovė „Agrochema“ stiprina savo pozicijas grūdų rinkoje. Artėjant šiųmetei javapjūtei įmonė Akmenėje atidarė naują grūdų supirkimo aikštelę.

Naujoje, Akmenėje įrengtoje aikštelėje kasdien galima priimti apie 850 tonų grūdų.<br> Organizatorių nuotr.
Naujoje, Akmenėje įrengtoje aikštelėje kasdien galima priimti apie 850 tonų grūdų.<br> Organizatorių nuotr.
Naujoje, Akmenėje įrengtoje aikštelėje kasdien galima priimti apie 850 tonų grūdų.<br> Organizatorių nuotr.
Naujoje, Akmenėje įrengtoje aikštelėje kasdien galima priimti apie 850 tonų grūdų.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2018, 11:11 AM

Per šių metų javapjūtę „Agrochema“ planuoja iš ūkininkų supirkti apie 650 tūkst. tonų grūdų, o į elevatorius jų priimti apie 450 tūkst. tonų. 

„Oro sąlygos žemdirbiams pastaruoju metu – ypač sudėtingos. Dėl pernelyg gausaus lietaus pernai rudenį nebuvo galima laiku pasėti žiemkenčių, šį pavasarį pasėlių augimą stabdė sausra.

Kaitra paankstino ir pačią javapjūtę, ji prasidėjo pora savaičių anksčiau, nei įprastai. Pirmuosius miežius ir rapsus į mūsų grūdų supirkimo aikšteles bei elevatorius ūkininkai atvežė liepos pradžioje“, – kalbėjo  „Agrochema“ generalinis direktorius  Darius Karpavičius.

Tam, kad Šiaurės Lietuvos ūkininkams tektų gaišti kuo mažiau laiko kelyje nuo lauko iki grūdų supirkėjų ir kuo greičiau nukirsti subrendusius javus, vieta naujai grūdų supirkimo aikštelei buvo parinkta būtent Akmenėje. Kiekvieną dieną joje galima priimti apie 850 tonų grūdų.

Šiuo metu „Agrochema“ valdo 10 grūdų elevatorių ir 4 grūdų supirkimo aikšteles.

Tęs plėtrą

„Esame numatę toliau stiprinti savo pozicijas grūdų supirkimo rinkoje. Pirmuosius žingsnius pradėjome dar pernai, kuomet „Litagros prekybos“ įmonių grupę įsigijo koncernas „Achemos grupė“.

Šiuo metu veiklą plėtojame su bendru „Agrochema“ prekės ženklu ir ūkininkams javapjūtės metu galime pasiūlyti platų elevatorių ir grūdų supirkimo aikštelių tinklą.

Vykdydami plėtrą siekiame įsitvirtinti naujuose regionuose, kuriuose iki šiol neteikėme paslaugų“, – teigė D.Karpavičius.

„Agrochema“ yra sudariusi 3 metų investicijų į grūdų rinką ir infrastruktūros atnaujinimo planus.

Pasak D.Karpavičiaus, javapjūtės įkarštį jaučia ir pati įmonė, todėl Tauragėje padidintas grūdų priėmimo našumas, įrengiant ketvirtą jiems supilti skirtą duobę, o Kupiškyje ir Vilkaviškyje atnaujinta grūdų priėmimo įranga.

Be to, rugpjūčio pradžioje Šeduvoje bus pradėtos naudoti papildomos 10 tūkst. tonų grūdų talpos.

Derlius šiemet – mažesnis 

„Šiemet turėtų sumažėti kviečių derlius, tačiau išaugti – miežių. Mūsų ekspertų vertinimu, grūdų derlius turėtų siekti apie 5 mln. tonų, o tai maždaug penktadaliu  mažiau nei pernai.

Mažesnio grūdų derliaus priežastis lietingas 2017-ųjų ruduo ir šiemet vyravusi  sausra, dėl kurios nemažoje dalyje savivaldybių buvo paskelbta stichinė situacija“, – kalbėjo D.Karpavičius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.