Klaipėdos mieste ir rajone nuo liepos gali brangti vanduo

Jei uostamiesčio ir Klaipėdos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-04-26 12:18, atnaujinta 2018-03-07 17:07

Politikams patvirtinus kainas, jos įsigaliotų po 30 dienų - jei sprendimai bus priimti gegužę, naujos kainos būtų taikomos nuo liepos, penktadienį informuoja uostamiesčio dienraštis „Vakarų ekspresas“.

Tačiau tie, kurie sugebės susitarti, jog atsiskaitys pagal įvadinį daugiabučio skaitiklį, mokės ne tik mažiau už patį vandenį, bet ir atsikratys vadinamojo abonentinio mokesčio.

Vandentiekininkai sutinka, kad tokią tvarką lengviausia įsivesti daugiabučiuose, kuriuose yra įsteigtos bendrijos. Namų valdų atstovai savo ruožtu pripažįsta, jog tai įgyvendinti sunku jau vien dėl to, kad būtinas visų butų savininkų sutikimas.

„Daugiabučiuose vandens nuostoliai siekia 12 proc. Kainų komisija nuo šiol leidžia 10 proc. tokių nuostolių įskaičiuoti į vandens kainą. Todėl patvirtinus naujas kainas, tie gyventojai, kurie susitars, jog nori atsiskaityti pagal įvadino skaitiklio rodmenis, mokės 10 proc. mažiau už tuos, kurie bus pasirinkę įprastą atsiskaitymo būdą.

Be to, jiems nebereikės mokėti 7 litus per mėnesį siekiančio mokesčio, kuris mokamas už abu individualius vandens skaitiklius. Visas namas per mėnesį už įvadinį skaitiklį mokės tik 8 litus. Tokiems klientams vandens kaina lyginant su dabartine sumažės 1,8 proc., tačiau bus net 57 centais už kubinį metrą mažesnė nei atsiskaitant pagal skaitiklį bute“, - aiškino „Klaipėdos vandens“ generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Paskutinį kartą vandens kaina uostamiestyje ir Gargžduose keitėsi 2008-aisiais. Ją peržiūrėti prireikė dėl to, kad tiek rajono, tiek uostamiesčio politikai patvirtino „Klaipėdos vandens“ 2013-2016 metų investicinę programą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.