Kaune ir Klaipėdoje išaugo butų pardavimai

Antrąjį šių metų ketvirtį Kaune ir Klaipėdoje pastebimai išaugo butų pardavimai. Preliminariais Registrų centro duomenimis, Kaune parduota 17 proc., o Klaipėdoje - beveik 33 proc. daugiau butų nei ankstesniu laikotarpiu.

Kaune vidutinė naujos statybos buto kaina šiuo metu siekia 3870 litų už kvadratinį metrą. Klaipėdoje - apie 4370 litų už kvadratinį metrą.<br>T. Stasevičiaus asociatyvi nuotrauka
Kaune vidutinė naujos statybos buto kaina šiuo metu siekia 3870 litų už kvadratinį metrą. Klaipėdoje - apie 4370 litų už kvadratinį metrą.<br>T. Stasevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2013, 11:50 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:32 PM

Iš viso per balandžio-birželio mėnesius Kaune sudaryta apie 830 būsto pardavimo sandorių, o Klaipėdoje parduota apie 690 butų.

Nekilnojamojo turto bendrovės „Eika“ duomenimis, tiesiogiai iš nekilnojamojo turto plėtotojų Klaipėdoje per antrąjį ketvirtį nupirkta apie 70 naujų butų, arba 12 proc. daugiau nei pirmąjį ketvirtį. Kaune naujų butų pardavimai antrąjį ketvirtį sumažėjo - kauniečiai įsigijo 30 naujos statybos butų, arba 44 proc. mažiau nei ankstesniu laikotarpiu.

Kaune vidutinė naujos statybos buto kaina nuo metų pradžios padidėjo 2 proc. ir šiuo metu siekia 3870 litų už kvadratinį metrą. Klaipėdoje 2 proc. kainos augimas fiksuotas nuo praėjusių metų liepos ir vidutinė naujos statybos buto kaina šiuo metu yra apie 4370 litų už kvadratinį metrą.

Preliminariais Registrų centro duomenimis, antrąjį šių metų ketvirtį Klaipėdoje perkamiausi buvo 2 kambarių, 55-60 kvadratinių metrų ploto naujos statybos butai, kurių pardavimai sudarė beveik trečdalį sandorių. Kaune tradiciškai populiariausi išliko didesni nei 100 kvadratinių metrų nauji būstai, kurių parduota apie 41 proc.

Pasak „Eikos“ rinkos analitiko Tomo Žiaugros, didžiąją šių sandorių dalį sudaro Kauno pakraščiuose esantys kotedžai, kuriems kauniečiai, skirtingai negu kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai, teikia pirmenybę.

Butų pasiūla Klaipėdoje per pastarąjį ketvirtį išliko panaši ir šiuo metu uostamiesčio rinkoje yra apie 750 laisvų butų. Kaune naujos statybos butų pasiūla padidėjo 12 proc., čia laisvi yra apie 320 butų.

Per antrąjį šių metų ketvirtį klaipėdiečiams pasiūlyta apie 70 naujų butų, o Kaune rinką papildė 50 butų naujos statybos butų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.