Populiariausia prekė - eurų tikrinimo pieštukas

„Apie 150 žmonių laukia eilėje, kol galės įsigyti eurų tikrinimo pieštuką. Nemažai laukiančiųjų ir pinigų tikrinimo aparatų“, - sakė Jonavos įmonės „Mubas“ vadovas Antanas Benaitis. Tiek į „Mubą“, tiek į „Jonės“ prekybos centre esančią kanceliarinių prekių parduotuvę nuolatos ateina jonaviečiai, ieškodami specialaus eurų tikrinimo pieštuko.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė („Jonavos žinios“)

2015-01-12 10:07, atnaujinta 2018-01-16 09:09

Tačiau visą praėjusią savaitę prekybininkai tik skėsčiojo rankomis – nėra, viskas parduota. 

Pasak A.Benaičio, euro įvedimo išvakarėse įmonė buvo užsisakiusi maždaug pusantro šimto šių pieštukų. 

„Iš karto patys juos siūlydavom žmonėms, tačiau viską akimirksiu išpirko pirmomis sausio dienomis, kai pasirodė pranešimai apie padirbtus eurus. Dabar norinčius įsigyti rašome į eilę, ir kai tik gausime pieštukų, žmonėms pranešime. Jei būtume žinoję, kad bus tokia paklausa, iš anksto būtume pasirūpinę įsigyti jų daugiau“, - kalbėjo A.Benaitis. 

Pasak pašnekovo, nemažai jonaviečių laukia ir specialių eurų tikrinimo aparatų – visi jie taip pat išpirkti.

Eurų tikrinimo pieštukų kone kasdien jonaviečiai ieško ir J.Vainilavičienės įmonės parduotuvėje, esančioje „Jonės“ prekybos centre.

„Ateina arba skambina beveik kasdien. Šios savaitės pradžioje šias prekes – pieštukus ir aparatus - jau turėtume gauti“, - sakė J.Vainilavičienė.

Specialus eurų tikrinimo pieštukas kainuoja apie tris eurus.

Pasak prekybininkų, eurų tikrinimo pieštukas tapo deficitine preke ne tik Jonavoje, tačiau ir visoje šalyje - besiruošdami naujos valiutos įvedimui prekybininkai net nenumanė, kad jų paklausa bus tokia didelė. 

Iš karto po Naujųjų metų šalies policijos komisariatai kasdien sulaukdavo dešimtimis pranešimų apie padirbtus eurus, nemažai padirbtų pinigų rasta ir Jonavoje. Jais buvo bandoma atsiskaityti pagal skelbimus už parduodamas prekes, taksi automobilyje, mažose miesto ir kaimo parduotuvėse.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.