R. Šadžius graikų nedangsto: jie nesidera ir nesiūlo sprendimų

Euro zonos valstybių neeilinis

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2015, 4:54 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 6:02 AM

„Pirmadienio susitikimai ir planuojamas neeilinis euro grupės posėdis, euro zonos vadovų tarybos posėdis galėtų duoti tokį postūmį ir Graikijos valdžiai parodyti, kad situacija rimta, nes kartais kyla abejonių, ar pati Graikijos valdžia suvokia situacijos rimtumą ir pavojus, kylančius ne euro zonai, o Graikijos valstybei, Graikijos ekonomikai“, – LRT radijui penktadienį sakė Rimantas Šadžius.

Pasak jo, problema ta, kad Graikija nesidera ir nesiūlo problemų sprendimo. Tačiau R.Šadžius kol kas nekalba apie šalies pasitraukimą iš euro zonos, nors apie tokią galimybę jau rimtai svarstoma.

„Aš neimčiau šnekėti apie pasitraukimo scenarijaus realumą, nors pavojų šitame kelyje yra įvairių ir daug rimtų žmonių visai rimtai svarsto įvairiausius variantus. Antra vertus, netikiu, kad per vieną dieną pavyktų išspręsti visas bėdas. Pirmiausia šitoje aklavietėje, į kurią mes pakliuvome, stumtelėti pirmiausia Graikijos valdžią, kad prasidėtų normalus šnekėjimas su skaičiais, dokumentais, nutarimais, o ne žodinės deklaracijos, kaip dabar“, – tikino ministras.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pirmadienį šaukia neeilinį 19 euro zonos šalių lyderių susitikimą, kai finansų ministrai ketvirtadienį nesugebėjo pasiekti proveržio per jau penkis mėnesius trunkančias derybas tarp Graikijos vyriausybės ir jos kreditorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją