Turite daug stiklo taros, o taromatai nepriima. Ką daryti?

Namuose gausu tuščios taros, o jos padėti nėra kur – su tokia bėda susidūrė vilnietis Kazimieras. Vyriškis pasakojo nesugalvojantis, ką daryti su namų garaže sukaupta tara – taromatai jos nepriima, o išmesti tokio kiek nežino kur.

T. Stasevičiaus nuotr.
T. Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

Jul 4, 2016, 10:09 AM, atnaujinta May 19, 2017, 11:12 PM

Išmesti prie miško?

Kazimieras sutrikęs – šalia namų esančiame garaže vyriškis turi net 7 dėžes stiklo taros. Dalis jos yra užsieninė, iš šalių, kuriose taromatų nėra. Kita dalis – senesnė arba nepažymėta specialiu taromato ženkleliu.

„Yra ten ir sulčių, ir alaus, ir vyno butelių. Daug prikaupta. Visokių lenkiškų, latviškų yra. Tokių kur į taromatą neįmesi“, – pasakojo vyriškis.

Jis pasakojo, kad bandė tarą gabenti ir į taromatą, ir į supirkimo tašką, tačiau nei vieno jo turėto butelio niekur nepriėmė.

„Pasakė, kad nestandartinė ir kad neturi teisės priimti. Paėmė tik kelis lietuviško alaus butelius ir viskas. Kitus paliko, sakė mesti į konteinerį stiklui“, – pasakojo Kazimieras.

Vilnietis gyvena nuosavame name. Specialių, stiklo tarai skirtų konteinerių, kaip sakė, netoli namų nėra. Nuosavų konteinerių stiklui vyras sakė taip pat neturintis.

„Atrodo nors paimk, nuvežk ir išmesk prie miško“, – piktinosi Kazimieras.

Pristatyti yra kur, tik reikia ieškoti

Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro Aplinkosaugos specialistas Marius Banaitis teigė, kad stiklo atliekas, kurių bendras svoris nesiekia 40 kilogramų, Kazimieras gali pristatyti į atliekų centro eksploatuojamas aikšteles. Ten atliekos bus priimamos nemokamai.

„Jei gyventojas turi labai didelį kiekį atliekų, gali pabandyti susisiekti su atliekų tvarkytojais. Informaciją apie stiklo atliekų tvarkytojus galima rasti internete“, – sakė M. Banaitis.

Kaip pasakojo aplinkosaugos specialistas, informacijos apie stiklo atliekas tvarkančias įmones galima ieškoti oficialiame atliekas tvarkančių įmonių registre.

„Jame pagal atliekų rūšį galima susirasti atliekų tvarkytojus, kurie pasirūpins gyventojo turimomis atliekomis“, – teigė M. Banaitis.

Vienas Kazimiero rūpesčių – ar pavyks už turimą tarą atgauti pinigų? M. Banaitis nudžiuginti jo neskuba: ar pavyks už priduotą tarą užsidirbti priklauso nuo daugelio faktorių. Svarbus taros transportavimas – ar tarą atvešite patys, ar ją atliekų tvarkytojai surinks iš jūsų namų.

Taip pat svarbi stiklo rūšis. Jei stiklas kokybiškas, be priemaišų, net ir už suskilusį ar sudaužytą stiklo gaminį gali būti sumokėta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.