R. Karbauskis: stambios prekybos mokesčio nuo sausio nebus

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad stambios prekybos mokestis dėl Seimo opozicijos veiksmų nuo sausio 1 dienos turbūt nebus priimtas.

Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 10:29 AM, atnaujinta Dec 10, 2019, 10:45 AM

„Nuo sausio pirmos tikriausiai bus neįmanoma to įstatymo priimti, dėl to, kad visais būdais yra blokuojama“, – antradienį prieš Seimo posėdį kalbėjo R.Karbauskis.

Stambios prekybos mokesčio projekto svarstyme Biudžeto ir finansų komitetas pirmadienį nusprendė padaryti pertrauką.

„Opozicija daro viską, kad to mokesčio nebūtų, ir tai liūdina. Nes prekybos tinklai yra tikrai ta verslo sritis, kuri galėtų labiau prisidėti prie valstybės ir mūsų žmonių gerovės. Deja, su opozicijos pagalba daroma viskas, kad to nebūtų“, –  kalbėjo R.Karbauskis.

Pasak valstiečių lyderio, stambios prekybos mokestis nėra diskriminacinis, kadangi Europos praktikoje yra pavyzdžių, kur verslo dydis yra sąlyga vieniems ar kitiems mokesčiams.

Siūlo pasikalbėti su frakcija

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Mykolas Majauskas teigė, jog didžiuotųsi, jeigu jis būtų laikomas kaltu dėl stambios prekybos mokesčio neįsigaliojimo. Jo teigimu, tokie mokesčiai prasilenkia su sveiku protu.

Vis dėlto, pasak M.Majausko, šiam mokesčiui nepritarė patys valdantieji.

„Atkreipsiu dėmesį, kad vakar Ekonomikos komitete šiam projektui nepritarė net pats projekto iniciatorius Virgilijus Poderys. Jis nepalaikė šio projekto ir net nepanoro jo pristatyti. Tokį projektą valdančiųjų balsais atmetė taip pat ir Biudžeto ir finansų komitetas.

Taigi gerbiamam R.Karbauskiui siūlyčiau pasikalbėti su savo frakcija“, – Seime susirinkusiems žurnalistams kalbėjo M.Majauskas.

Pasak M.Majausko, toks mokestis labiausiai atsilieptų eiliniams piliečiams, kurie turėtų už jį susimokėti.

„Mano supratimu mokestis pristabdytas, nes valdantieji suprato, kad šio mokesčio pagrindinė dalis bus perkelta ant vartotojų, didinant būtinojo vartojimo prekių kainas“, – kalbėjo M.Majauskas.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pirmadienį nepritarė skubėjimui, sprendžiant dėl prekybos mokesčio – projekto svarstyme jis padarė pertrauką, tačiau neaišku, kiek ji truks. Tačiau iki Kalėdų Stambios prekybos mokesčio įstatymas nebus priimtas ir neįsigalios nuo sausio. 

Valstiečiai siūlė apmokestinti prekybos tinklų apyvartą, jeigu ji viršytų 2 mln. eurų per mėnesį (be PVM).  

Mokestis, iniciatorių teigimu, valstybės biudžetą papildytų apie 32 mln. eurų per metus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.