Vos per dieną – gausybė kalbininkus stebinančių įmonių pavadinimų

Nuo šių metų pradžios registruojama daug angliškų ir netaisyklingos darybos įmonių pavadinimų. Tokią tendenciją pastebi Valstybinė kalbos inspekcija.

Nuo šių metų pradžios registruojama daug angliškų ir netaisyklingos darybos įmonių pavadinimų.<br> Lrytas.lt archyvo asociatyvi nuotr.
Nuo šių metų pradžios registruojama daug angliškų ir netaisyklingos darybos įmonių pavadinimų.<br> Lrytas.lt archyvo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 4:10 PM

„Veta Klinika“, „Desdorp“, „Entim“, „Automatexa“, „POP Diva“, „Mandala fotografijos ir dizaino studija“, „Dok inovacija“, „ADISTATA“, „KVA KVA“. Tai – tik keli bendrinės kalbos normų neatitinkantys pavadinimai, kuriuos Inspekcija registravo per vieną dieną.

Tokia situacija susiklostė dėl to, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2018 m. liepos 25 d. nutarimu „Dėl Juridinių asmenų registro nuostatų patvirtinimo“ pakeitus įmonių pavadinimų registravimo tvarką, pagal kurią tapo neprivaloma įmonių pavadinimo ekspertizė, kurią Valstybinė lietuvių kalbos komisija nemokamai atlikdavo ne vėliau kaip per šešias valandas.

Inspekcija primena, kad kalbos taisyklingumo reikalavimai galioja – pagal Valstybinės kalbos įstatymą visų įmonių, įstaigų ir organizacijų pavadinimai daromi laikantis bendrinės kalbos normų ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarimų, už tai tiesiogiai atsakingi įmonių vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.