Statybos įmonės vadovui gresia teismas – nesumokėjo kone 60 tūkst. eurų mokesčių

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame buvęs statybos įmonės vadovas kaltinamas sukčiavimu ir dokumentų suklastojimu. Tokie pat kaltinimai pateikti ir statybų bendrovei, kaip juridiniam asmeniui, kuriai šis panevėžietis vadovavo.

Įmonės vadovas buhalterei teikė galimai suklastotas PVM sąskaitas faktūras.<br> FNTT asociatyvi nuotr.
Įmonės vadovas buhalterei teikė galimai suklastotas PVM sąskaitas faktūras.<br> FNTT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2020, 10:55 AM, atnaujinta Mar 20, 2020, 10:59 AM

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis 2015 metais, galimai siekdamas išvengti pelno, gyventojų pajamų ir pridėtinės vertės mokesčių, pateikė bendrovės buhalterinę apskaitą tvarkančios įmonės darbuotojai, nežinančiai apie daromą nusikalstamą veiką, suklastotas PVM sąskaitas faktūras. Jų pagrindu įmonės vadovas nurodė buhalterei patikslinti 2014 metų kovo ir birželio mėnesių PVM deklaracijas Panevėžio apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai. Tai leido bendrovės naudai panaikinti didelės vertės – beveik 60 tūkst. Eur – mokestinę prievolę, išvengiant atitinkamo dydžio pelno, GPM ir PVM mokėjimų.

Tyrimui vadovavo ir jį organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas. Prokuroro nurodymu, tyrimo metu buvo pritaikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas bendrovės vadovui priklausančiam 135 tūkst. Eur vertės turtui.

Šis panevėžietis jau anksčiau teistas už apgaulingą jo vadovaujamos bendrovės apskaitos tvarkymą ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą bei sukčiavimą.

Surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Griežčiausia Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė už sukčiavimą – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, už dokumento suklastojimą – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.