Amerikiečiai pasirinko Lietuvą – atidarys programinės įrangos kūrimo centrą Ieškos bent 100 darbuotojų

JAV programinės įrangos kūrimo įmonė „Coherent Solutions“ pranešė apie planus Lietuvoje atidaryti programinės įrangos kūrimo centrą. Įmonė tikisi per artimiausius trejus metus įdarbinti bent šimtą specialistų.

Įmonė tikisi iki 2023 m. Lietuvoje įdarbinti bent šimtą specialistų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Įmonė tikisi iki 2023 m. Lietuvoje įdarbinti bent šimtą specialistų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 10:14 AM, atnaujinta Dec 10, 2020, 10:43 AM

„Coherent Solutions“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Mineapolyje, yra amerikiečių įmonė, kilusi iš Baltarusijos. Minske gimusio Igorio Epshteyno 1995 m. įkurta įmonė savarankiškai finansavo stabilų augimą. Per pastaruosius 15 metų jos pajamos kasmet išaugdavo vidutiniškai 25 proc. Šiandien „Coherent Solutions“ biuruose JAV, Baltarusijoje ir Bulgarijoje dirba daugiau kaip 1,4 tūkst. darbuotojų.

Per laiką įmonė iš interneto svetainių kūrimo kompanijos išsivystė į viso programinės įrangos gyvavimo ciklo paslaugų teikėją, siūlančią programinės įrangos architektūros paslaugas, vartotojo patirties dizaino sprendimus, programavimo ir IT operacijų bei kokybės užtikrinimo paslaugas.

Įmonė taip pat siūlo programinės įrangos sprendimus duomenų valdymo, dirbtinio intelekto, besimokančių algoritmų, mobiliųjų programų kūrimo ir programos „Salesforce“ kūrimo srityse.

„Coherent Solutions“ skaitmeninius produktus kuria pirmiausia JAV įmonėms, o Europa yra jos antrinė rinka.

Minėtoji įmonė planuoja Vilniuje įrengti programinės įrangos kūrimo centrą, kuriame įsikurs įvairialypės programinės įrangos komandos.

„Vienas iš svarbiausių mūsų konkurencinių pranašumų yra gebėjimas patarti klientui ir pasiūlyti naujų sprendimų. Gera Lietuvos, kaip inovacijų centro, reputacija atitinka šį kriterijų ir žada puikią įmonės sinergiją“, – kalbėjo „Coherent Solutions“ įkūrėjas ir generalinis direktorius I.Epshteynas.

I.Epshteynas nurodė, kad biurą nuspręsta kurti Vilniuje dėl aukštos technologijų srities darbuotojų kompetencijos bei gerų anglų kalbos įgūdžių. „Lietuva buvo patraukli investuoti ir todėl, kad joje apskritai paprasta užsiimti verslu, be to, ji yra arti Baltarusijos ir dalijasi su ja bendra kultūra ir istorija, o būtent Baltarusijoje vykdoma didžioji dalis mūsų operacijų“, – teigė verslininkas.

Įmonė tikisi iki 2023 m. Lietuvoje įdarbinti bent šimtą specialistų. Ji ieškos darbuotojų, kurie galėtų užimti įvairias technologines pozicijas, pavyzdžiui, techninių kūrėjų, programų kūrėjų, duomenų apdorojimo specialistų, programavimo ir IT operacijų inžinierių, kokybės užtikrinimo ir verslo analitikų, vartotojo patirties sprendimų plėtotojų ir projektų vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.