Lietuva tikisi Europos Komisijos paramos blokuojant Astravo elektrą – D. Kreivys

Lietuvai tikintis Europos Komisijos paramos visiškai blokuojant Astravo atominės elektrinės (AE) elektros patekimą į šalis rinką, už energetiką atsakinga eurokomisarė teigia, jog Lietuva turi visokeriopą Komisijos paramą, teigia Energetikos ministerija.

Dainius Kreivys<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kreivys<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 6:32 PM

„Būtina nauja trišalė metodika, užkardanti baltarusišką elektrą, ir Lietuva tikisi Europos Komisijos paramos užtikrinant visišką Astravo blokadą“, – po nuotolinio susitikimo su Kadri Simson pranešime sakė energetikos ministras Dainius Kreivys.

Jis EK narei pateikė informaciją, kad baltarusiška elektra, kuri fiziškai patenka į Lietuvą per jos jungtį su Baltarusija, yra suprekiaujama Rygos biržoje – tokiu būdu Lietuva vartoja ir sumoka už baltarusišką elektrą.

„Tai kelia grėsmę Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacijos projektui, sukuria priklausomybę nuo importo iš trečiųjų šalių ir taip trukdo siekti Europos Sąjungos žaliosios energetikos tikslų“, – sakė D. Kreivys.

Ministras paragino EK imtis skubių ir veiksmingų priemonių, kad būtų įgyvendintos Europos Vadovų Tarybos išvados dėl Astravo AE grėsmės ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.