Lietuva programai „Grūdai iš Ukrainos“ skiria 2 mln. eurų

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje pritarta 2 mln. eurų įnašo skyrimui Ukrainos kartu su tarptautiniais partneriais vykdomai humanitarinei maisto programai „Grūdai iš Ukrainos“, skirtai prisidėti prie apsirūpinimo maistu užtikrinimo tarptautiniu mastu.

Pritarta 2 mln. eurų įnašo skyrimui Ukrainos kartu su tarptautiniais partneriais vykdomai humanitarinei maisto programai „Grūdai iš Ukrainos“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pritarta 2 mln. eurų įnašo skyrimui Ukrainos kartu su tarptautiniais partneriais vykdomai humanitarinei maisto programai „Grūdai iš Ukrainos“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 1:59 PM

„Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios tarptautinė bendruomenė sutelkė ženklią finansinę, humanitarinę ir karinę paramą besiginančiai Ukrainai. Karui tęsiantis, turime kolektyviai užtikrinti paramos tęstinumą – tam daug dėmesio skiria ir Lietuva. „Grūdai iš Ukrainos“ iniciatyva vaidina svarbų vaidmenį švelninant neigiamą karo poveikį pasaulinei maisto rinkai ir stiprinant Ukrainos galimybes eksportuoti grūdus, ypač į pažeidžiamas šalis.

Tikimės, kad jau antrasis Lietuvos 2 milijonų eurų įnašas į šią iniciatyvą prisidės prie jos sėkmės ir taip pat paskatins kitas šalis jungtis“, – pranešime sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą grūdų eksportas iš Ukrainos buvo sutrikdytas, todėl pasaulinėse rinkose išaugo maisto kainos, o ypač smarkiai pabrango grūdai. Reaguojant į tai, buvo sukurta iniciatyva „Grūdai iš Ukrainos“, siekiant išlaikyti Ukrainos grūdų eksportą ir taip prisidėti prie pasaulinio apsirūpinimo maistu užtikrinimo. Lietuva 2022 m. prie šios iniciatyvos taip pat prisidėjo 2 mln. eurų įnašu.

Lietuva prisideda prie įvairių iniciatyvų, remiančių Ukrainą Europos Sąjungos ir tarptautinių finansinių institucijų priemonėmis. Šis 2 mln. eurų indėlis yra dalis platesnės Lietuvos strategijos remti Ukrainą iki pergalės – iki šiol Lietuvos skirta humanitarinė, finansinė ir karinė pagalba sudaro daugiau nei 1,9 proc. šalies BVP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.