Tarptautinio valiutos fondo ekspertai kreips žvilgsnius į Lietuvą: vertins ekonominę situaciją

Pirmadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos Lietuvai vadovu Borja Gracia ir TVF ekspertais, kurie šią savaitę analizuos šalies ekonominę situaciją ir perspektyvas, finansų sektoriaus ir viešųjų finansų būklę.

TVF ekspertai šią savaitę analizuos Lietuvos ekonominę situaciją ir perspektyvas, finansų sektoriaus ir viešųjų finansų būklę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
TVF ekspertai šią savaitę analizuos Lietuvos ekonominę situaciją ir perspektyvas, finansų sektoriaus ir viešųjų finansų būklę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 12:20 PM, atnaujinta Jan 29, 2024, 12:39 PM

„Vertiname TVF ekspertų įžvalgas ir politikos rekomendacijas – jos itin svarbios didelio neapibrėžtumo ir makroekonominių sukrėtimų laikotarpiu. Žvilgsnis iš šono, remiantis kitų šalių patirtimi, ypač naudingas siekiant tolesnio Lietuvos ūkio augimo ir konkurencingumo stiprinimo“, – pažymėjo G. Skaistė.

Kiap nurodo ministerija, sausio 29–vasario 2 dienomis vyksiančios misijos metu TVF atstovai taip pat susitiks su Vyriausybės, Seimo, Prezidentūros, Lietuvos banko, Valstybės kontrolės bei kitų valstybės institucijų, socialinių partnerių bei privataus sektoriaus atstovais.

Lietuva tapo TVF nare 1992 m. Fondo atstovai kasmet lankosi mūsų šalyje, vertina jos ekonominę padėtį ir vystymosi tendencijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.