Kelis verslus turėjusi moteris laimę atrado kepdama išskirtinius keksus

„Košės, tešlos, miltai – ne pagrindinis mano pašaukimas. Labiausiai man patinka gražiai ir skaniai patiekti. Ir nors moku gerai gaminti, tačiau kasdien paskęsti virtuvėje – ne man“, - sako Gintarė Zacharova, pavasarį atradusi naują moterišką malonumą – puošti keksiukus ir kurti iš jų saldžias staigmenas.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2013-11-16 23:16, atnaujinta 2018-02-20 08:08

Ieškojo moteriško užsiėmimo

Keksiukų pasaulis“ - ne pirmasis Gintarės verslas. Studijuodama ji turėjo nedidelę kelionių agentūrą, iki šiol dirba su nekilnojamuoju turtu. Tačiau, kaip lrytas.lt sakė moteris, visuomet norėjosi kažko moteriško šeimyniško, artimo ir mielo širdžiai.

„Keksiukų pasaulio“ įkūrėja yra baigusi tarptautinį verslą, o jos verslo magistras – informacinės verslo sistemos. Tačiau dar studijuojant jai teko dirbti „Vilniaus kailiuose“, kur turėjo sekti mados tendencijas, žiūrėti, kokios bus madingos spalvos, užsakinėti odą, kailius.

„Tai buvo taip moteriška, taip įdomu! Galima pasinerti ir tuo gyventi. Nekilnojamajame turte man to stigo, nors šitas verslas irgi labai įdomus ir suteikiantis daug gerų emocijų. Tačiau tie moteriški poreikiai išlieka“, - kalbėjo G.Zacharova.

Ne vieną verslą, pavyzdžiui, soliariumus, grožio salonus, moteris atmetė.

Tačiau kai pirmąjį tortą ir keksiukus balandį gimtadienio proga pagamino sūnui, o gegužę sukūrė rinkinį draugei, įsisuko – prasidėjo kepyklų, įrankių, partnerių paieška.

Nešoka aukščiau bambos

„Mano šeimai ir man pačiai labai patinka saldumynai. Bet norisi ne paprasto, o estetiško, prabangaus vaizdo, kuris nuspalvintų kasdienybę“, - neseną verslo pradžią prisiminė G.Zacharova.

Paklausta, kokia ji, ta verslo pradžia, moteris pateikia kitokį nei įprasta atsakymą: „Ji maloni, be streso – man tai labai svarbu. Vienintelis stresas, kai būna daug užsakymų – tinkamai viską sustrateguoti. Nešoku aukščiau bambos, nebandau padaryti penkių aukštų tortų ar to, ko nesugebu.“

Keksiukų pasaulis – klientų pasaulis

Kaip bebūtų, pagrindinė šio užsiėmimo nauda matuojama verslo matmenimis. Keksų, tortų kepimo, dekoravimo paslaugas verslininkė perka iš išorės. Tačiau kaip gaminys atrodys – jau Gintarės reikalas. Pati puošybos idėja gimsta jos namų virtuvėje.

„Dizainas – mano išdirbtas. Tai yra tai, kas man gražu ir man patinka. Labai daug įkvėpimo semiuosi iš filmų, muzikos, madų žurnalų, metų laikų. Neseniai buvo užsakymas keksiukus papuošti 2D ir 3D dekoracijomis su Rubiko kubu. Koks yra klientų pasaulis, toks ir keksiukų pasaulis, atspindintis daugybę kultūrų“, - apie naująjį verslą kalbėjo G.Zacharova.

Pavyzdžiui, rusakalbiams, kaip pastebėjo Gintarė, patinka auksiniai, barokinio stiliaus raštai. Tikrieji lietuviai sako, jog tai – kičas, ir prašo kažko paprastesnio. Kiti apskritai nevertina dekoro cukraus mase, jie nori kremo. „Keksiukų pasaulio“ įkūrėjos planuose – didesnis tokių gaminių pasirinkimas, tik, kaip sako ji, reikia iki galo išdirbti skonį.

„O jau dekoravimo įvairovė – milžiniška! Ji atspindės bet kokią kultūrą: barokiniai raštai, popkultūra, tatuiruotės, muzikams – instrumentai, natos. Galima pagaminti asmeninį rinkinį: tam, kuris groja gitara – keksas, puoštas gitara, tie, kurie groja tautinę muziką, ras skudučius, kankles, tautinę juostą“, - kalbėjo verslininkė.

Pirmas įspūdis – atidarius dėžutę

Gintarės keksai, anot jos pačios, proginis pirkinys arba gardėsis tiems, kas mėgsta pasilepinti. Kepinius perka ir vaikų šventėms, ir solidiems jubiliejams.

„Kai atidarai keksų dėžutę, labai svarbus vaizdas. Tačiau kai juos pradedi valgyti, svarbus pasidaro skonis. Jei nebūtų grįžtančių klientų, kurie keksiukus perka ne tik progoms, bet ir dėl savęs, sakyčiau, kad parduodu įspūdį, tačiau suprantu, kad nuolatiniai klientai perka skonį“, - mintimis dalijosi G.Zacharova.

Keksiukus kepa internete

Tačiau norint paskanauti Gintarės keksų reikia eiti ne į parduotuvę, o į internetą. Partneriai parduoda „Keksiukų pasaulio“ sausainius, pyragaičius ant pagaliukų. O keksų taip nepardavinėja. Gintarė sako, kad šie kepiniai keistai atrodo prie pyragų. Tam reikia išlaikyto butiko aplinkos.

Verslininkė nori plėsti ne tik kepinių, bet ir paslaugų asortimentą: siūlyti desertinių stalų kūrybą, rengti konferencijas ir seminarus. „Prie visko, kas mums patinka, galima pritaikyti keksiukus. Planų daugybė, o kaip juos pavyks įgyvendinti, laikas parodys“, - lrytas.lt sakė „Keksiukų pasaulio“ sumanytoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.