Apdovanoti virtuvės meistrai gamina „Maxima“ pirkėjams

Penktadienį Vilniuje vykusios Baltijos maisto ir gėrimų mugės (BAF) metu tradiciškai apdovanoti geriausi Lietuvos virtuvės meistrai – jiems išdalinti geriausio virėjo bei konditerio titulai. Įvairiose kategorijose dėl aukso, sidabro ir bronzos medalių rungėsi geriausių šalies restoranų, kavinių, kepyklų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų atstovai – net trimis medaliais apdovanoti prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2014, 2:56 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 12:02 AM

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos kas dvejus metus rengiamame konkurse šiais metais „Maxima“ maisto gamybos meistrai jėgas bandė „Gastronomijos talentų 2014“ kategorijoje – banketinio patiekalo ir vestuvinio torto rungtyse. Abiejose jų „Maxima“ meistrų pateikti patiekalai įvertinti medaliais – aukso, sidabro ir bronzos.

Patiekalus ragavo ir vertino tarptautinė komisija – gerai žinomi šefai iš Prancūzijos, Estijos, Latvijos, Rumunijos ir Rusijos. Buvo vertinamas patiekalų temos atitikimas, novatoriškumas, kompozicija ir pateikimas, atlikimo technika, paruošimo sudėtingumo lygis ir pan. Aukso medalis suteikiamas surinkus ne mažiau kaip 90 iš 100 taškų, sidabro medalis – bent 90, bronzos – bent 70 taškų.

„Šiame prestižiniame ir kiekvienam maisto gamybos srities ekspertui žinomame konkurse dalyvaujame nebe pirmą kartą ir kaskart parsivežame aukščiausių meistriškumo įvertinimų. Iš tiesų džiugu, kad tokie apdovanoti maisto gamybos meistrai kasdien gamina konditerijos ir kulinarijos gaminius mūsų cechuose, o jų pagamintų patiekalų prekybos centuose gali paragauti ir įsigyti kiekvienas“, – „Maxima LT“, UAB Maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas.

Šiais metais aukščiausiu įvertinimu, aukso medaliu, apdovanota „Maxima“ konditerė Raimonda Decienė už vestuvinį tortą puoštą obuoliais ir obelų žiedais iš cukrinės masės „Aš suradau tave“. Šiaulių „Akropolyje“ įsikūrusioje „Maxima“ parduotuvėje dirbanti konditerė jėgas šiame konkurse išbandė antrą kartą, tačiau 2012 metų konkurse konditerijos laurus nuskynė kolegės Danuolė Bondarevienė ir Danuta Filipovič, pelniusios auksą ir sidabrą. Beje, „Maxima“ meistrė Danuolė Bondarevienė tąkart taip pat laimėjo „Geriausio Lietuvos konditerio“ vardą, o 2010 metais Rygoje kartu su kolegomis laimėjo ir Geriausio Baltijos konditerio konkurse.

„Maxima“ kulinarai šiame Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuojamame konkurse dalyvavo pirmą kartą. „Maxima“ kulinarės Dalia Stankevičienė ir Janina Naraškevičienė sidabro ir bronzos medalius pelnė kitoje „Gastronomijos talentų“ – banketinių patiekalų – rungtyje. Kiekviena jų konkursui pateikė savo banketinių patiekalų improvizacijas iš mėsos, paukštienos, žuvies ar jūrų gėrybių. Pasak A. Polenino, šių kulinarių sukurti patiekalai „Maxima“ prekybos centruose – vieni populiariausių.

Šiandien prekybos tinklui „Maxima“ maistą ruošia net 135 maisto gamybos cechai ir kiti gamybos padaliniai, juose dirba daugiau kaip 1800 darbuotojų: 67 mėsos cechai, 42 kulinarijos cechai, 18 konditerijos cechų-kepyklėlių, 7 Mamos kepyklėlės ir 2 kiti gamybos padaliniai – valgykla ir cechas, kuriame pjaustoma ir pakuojama vytinta mėsa.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos kas dvejus metus rengiamo konkurso tikslas – skatinti šalies virtuvės meistrus gausinti profesines žinias, tobulinti talentą ir profesines galimybes, propaguoti viešojo maitinimo paslaugų ir konditerijos gaminių paruošimo verslą, kelti jame dirbančių specialistų profesinį lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo