Kėdainių meru išrinktas S.Grinkevičius trauksis iš „Daumantų“

Kėdainių meru išrinktas maisto

Naujasis kėdainių meras Saulius Grinkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujasis kėdainių meras Saulius Grinkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-30 17:49, atnaujinta 2018-01-07 23:03

„Įstatymas nereikalauja akcijų atsisakyti. Įstatymas reikalauja tiek, kad meras negali dirbti kitur ir negali gauti iš niekur pajamų, išskyrus iš kūrybinės ir pedagoginės veiklos. Ko įstatymai nereikalauja, to ir nedarysiu, o ką reikalauja, viską ir padarysiu (...) Direktoriaus pareigų atsisakysiu. Taip įstatymas reikalauja, aš kitaip negaliu“, – BNS pirmadienį sakė S.Grinkevičius.

Jis teigė valdantis 45 proc. įmonės akcijų. Naujasis Kėdainių meras tikino, kad nusišalins nuo savivaldybės tarybos priimamų sprendimų, kurie gali turėti įtakos įmonei „Daumantai LT“.

„Čia vėlgi, taip reikalaujama yra. Nebent netyčia pražiopsosiu, bet tai čia labai greitai pradeda mus tarkuot už tuos dalykus. Tai aš nesiruošiu pažeidinėti įstatymų“, – sakė jis.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys S.Grinkevičius Kėdainių meru išrinktas kovo 15 dieną, antrajame tiesioginių merų rinkimų ture nugalėjęs „darbietę“ Nijolę Naujokienę.

S.Grinkevičius pernai deklaravo turintis apie 911 tūkst. eurų vertės turto. 2014 metais jis uždirbo maždaug 192 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

„Daumantai LT“ priklauso 100 proc. bendrovės VMGH, valdančios įmonę „Vilniaus majonezas“, akcijų bei 65 proc. Karaliaučiaus bendrovės „Agroprodukt“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.