Garsus kirpėjas Londoną ir Bermudą iškeitė į lietuvišką kaimą

Ne kalbėti, kad Alytus yra tinkama vieta ne tik gyventi, bet ir imtis verslo, o pačiam tuo įsitikinti ir įrodyti kitiems. Taip nusprendė beveik penkiolikos metų patirtį įvairiose šalyse sukaupęs 36 metų stilistas kirpėjas.

Garsiose pasaulio studijose besitobulinęs meistras pasirinko dirbti provincijoje.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Garsiose pasaulio studijose besitobulinęs meistras pasirinko dirbti provincijoje.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2015-05-11 07:23, atnaujinta 2018-01-04 08:15

Plaukų studija „Ramunas hair“ – tokia iškaba neseniai atsirado ant namo Aronijų ir Vinco Krėvės gatvių sankirtoje Miklusėnų gyvenvietėje, Alytaus pakraštyje.

Jos ieško ir nesunkiai randa ne tik alytiškiai, bet ir iš Vilniaus, Kauno, kitų miestų ir miestelių atvykusieji. Dauguma jų – jau buvę Vilniuje, Londone žinomo plaukų stilisto kirpėjo Ramūno Čiuplio klientai.

„Įdomiai – gal net truputį per drąsiai, gražiai, profesionaliai nukirpo. Ir nepaprastai gražiai nudažė plaukus. O laikas neprailgo, nes ne tik puikus kirpėjas, bet ir smagus pašnekovas“, – džiaugėsi alytiškė Vija, savo mieste atradusi kūrybingą kirpėją stilistą.

Nusprendė grįžti sukaupęs patirtį

Trejus metus mokęsis klasikinės ir aukštosios mados kūrimo – dažymo bei kirpimo Londone, pasauliui šias madas diktuojančioje „Vidal Sasoon“ akademijoje, R.Čiuplys dirbo geriausiuose salonuose šiame mieste, Vilniuje, Bermudos sostinėje Hamiltone, o prieš kelis mėnesius sugrįžo į savo saloną, kurį įkūrė tėvų namuose – atnaujintame garaže.

„Didžiausia svajonė – atidaryti savo saloną ir dirbti pačiam sau lydėjo ir svetur. Bet jau sukaupęs didelę patirtį nusprendžiau grįžti namo. Tėvai jau pensininkai. Smagu vėl būti kartu. Kai esi 36 metų, nebeaktualu tai, kas buvo 25-erių.

Daug keliavau, daug šalių mačiau. Supratau, kad lėtesnis gyvenimas provincijoje yra daug kokybiškesnis ir patogesnis. O provincialumas yra žmogaus galvoje, tai vidinė jo būsena.

Lietuvoje visur atstumai nedideli. Neapsirikau, nes klientai nesunkiai suranda mane ir čia. Nauji. Taip pat ir buvę“, – džiaugėsi R.Čiuplys.

Prireikė keturių mėnesių ir beveik 20 tūkstančių eurų garažui paversti jaukia plaukų studija, o profesionalūs įrankiai išlaidas beveik padvigubino.

Įvairūs biurokratiniai reikalavimai šiek tiek pristabdė tempus. R.Čiuplys teigė, kad specialiai pagalių niekas nekaišė, bet jautėsi taip, tarsi važiuotų be ratų.

Kol septynių statybininkų brigada iš garažo pradėjo kurti salonui tinkamas patalpas, jis šį darbą stebėjo „Skype“ ir derino susirašinėdamas internetu iš Bermudų salyno.

O prasidėjus apdailos darbams atsisveikino su jau pradėjusia pabosti sala. Labai sėkmingą sutartį Ramūnas buvo pasirašęs porai metų, bet grįžo namo po pusmečio, nes saloną nupirko kitas asmuo.

Jis pajuto, jog naujas savininkas, žinomas Bermudų salose verslininkas, reikalaus tik kiekio, o kūrybai laiko neliks. Tai neviliojo net ir už gausius pinigus.

Kirpėjo specialybe sugundė „Mes“

„Pats įdomiausias darbas, kokį galiu dirbti, nes nuolat reikia tobulėti. Man šią specialybę padėjo atrasti 1999 metais „Lietuvos ryto“ priede jaunimui „Mes“ perskaitytas straipsnis apie kirpėją Mindaugą Daraškevičių.

Ką tik buvau grįžęs iš Londono, kur jau buvau susidomėjęs kirpimu. Lietuvoje nerasdavau, kas mane nukirptų kaip noriu. Todėl pamaniau, kad galėčiau ir kitiems suteikti tai, ko pats negaunu.

Kitais metais įstojau į Vilniaus lengvosios pramonės ir buities mokyklą mokytis kirpėjo specialybės. Prieš tai buvau bandęs mokytis telekomunikacijų Vilniaus kolegijoje, bet po 4 mėnesių pajutau, jog tikslieji mokslai ne man“, – pasakojo R.Čiuplys.

Po pirmo kurso dviem mėnesiams išvyko į stažuotę Italijoje, netoli Milano Komo mieste įsikūrusią estetikos ir grožio mokyklą. Itališka patirtis buvo labai naudinga.

Antrame kurse po paskaitų dirbo mokiniu „Mabre“ grožio salone, atrasdamas naujas kirpimo ir plaukų dažymo subtilybes. Bet kai jau turėdamas kirpėjo patirties Lietuvoje įgyvendino savo svajonę mokytis Londone „Vidal Sassoon“ akademijoje, Ramūnas suprato, kad nemoka kirpti.

Visiškai pasikeitė kirpimo technika. O patirties čia sėmėsi kirpdamas ir spaudos, televizijos, kino, teatro garsenybes. Londone studijose „Burlingtons“, „Fordham Soho“ pats dirbo kaip nepriklausomas stilistas, šukavo ir asistavo kitiems šukuojant modelius madų kolekcijų pristatymas, televizijos šou, dalyvavo tarptautinėse kirpėjų konkursuose.

Ir Paryžiuje teko asistuoti mados pasaulyje žinomiems žmonėms rengiant fotosesijas žurnalui „Marie Claire“.

Ne žvaigždes skaičiuoja, o naują patirtį

„Ne sušukuotas žvaigždes skaičiuoti svarbu. O kuo įvairesnę patirtį sukaupti, kad galėčiau tobulėti. Todėl labiausiai smalsu išbandyti kuo įvairesnes plaukų tekstūras.

Įdomių atradau ir pernai padirbėjęs grožio salone Bermudoje. Kirpėjai daro daug klaidų į jas neatsižvelgdami. Būtina žinoti, kaip šukuosena atrodys neuždėjus medžiagų. Londone daugelis žinomų kirpėjų net nenaudoja filiravimo žirklių.

Mano specialybė labai įdomi tuo, kad niekada nėra, jog viską žinai. Todėl kiekvienas kirpimas padeda tobulėti. Londone ar Miklusėnuose. O vasarą mano Miklusėnai net tampa savotišku Londonu, nes daug draugų, pažįstamų grįžta atostogų iš ten ir kitų pasaulio miestų“, – pasakojo pats daugiau kaip pusšimtį šalių aplankęs kirpėjas stilistas, kurį klientai suranda ir „Facebooke“, o netrukus sulauks baigiamo paruošti tinklalapio.

Į keliones jis būtinai pasiima žirkles, nes pats save kerpa ir bet kam kitam prireikus malonu suteikti šią paslaugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.