Į lietuvės grožio imperiją Anglijoje įžymybės plūste plūsta

Kobhemas. Anglija. Tai – miestelis šalia Londono su ypatingu kraštovaizdžiu, su savomis taisyklėmis, ir, svarbiausia, – su ypatingais vietos gyventojais. Jie – visoje šalyje žinomi verslininkai, garsūs politikai ir futbolininkai. Anglai giriasi, kad šis ir aplinkiniai miesteliai itin britiški, o imigrantų, kurių apstu visoje šalyje, čia vos vienas kitas.

Į Angliją Gintarė atvyko būdama neturtinga septyniolikmetė su didžiulėmis svajonėmis.<br>Stop kadras
Į Angliją Gintarė atvyko būdama neturtinga septyniolikmetė su didžiulėmis svajonėmis.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Orijus Gasanovas, LRT televizijos laida „Emigrantai“, lrt.lt

Oct 5, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 11:16 PM

Bet yra ir kelios išimtys. Pavyzdžiui, lietuvė Gintarė Lisauskienė su vyru. Ši pora, jau penkiolika metų gyvenanti Didžiojoje Britanijoje, Kobheme įsikūrė ne veltui.

Atvyko neturėdama nieko

Į Angliją Gintarė atvyko būdama neturtinga septyniolikmetė su didžiulėmis svajonėmis. O dabar ji turi viską – net daugiau, nei kada nors norėjo. Šiai lietuvei dabar priklauso nuosava grožio imperija: manikiūrininkės, kirpėjos, kosmetologės. Lietuvės įmonė vykdo privačius užsakymus, bendradarbiauja su pačiais įtakingiausiais šalies žurnalais. Gintarei daug kas pavydi, daug kas ją apkalba, o ji vis tiek nenuleidžia galvos. Ši karjeristė tikrai turi kuo didžiuotis.

„Atvažiavome pusei metų pasitaupyti mokslams. Pirmas mano darbas buvo „McDonald`s“ restorane, po to – fabrike, dar vėliau – namų tvarkymas. Kai dabar pagalvoju, buvau drąsi. Dabar taip negalėčiau. Aišku, buvo baisu, nes važiavome į nežinomybę, į kitą šalį, absoliučiai nieko nesuprasdami angliškai“, – pasakojo Gintarė.

Gyvenimą naujoje šalyje emigrantė pradėjo būdama visai basa: ne tik kad neturėjo santaupų, bet net ir prasiskolino, kad turėtų iš ko pragyventi pirmosiomis savaitėmis. Prieš 15 metų atvykę į Angliją lietuviai vizas gavo tik mėnesiui, o užsiliko čia ilgiau, tad kurį laiką svečioje šalyje gyveno nelegaliai.

Spinduliavo pasitikėjimu

Kai Gintarė dirbo namų tvarkytoja, kartą su kliente pradėjo kalbėti apie manikiūrą. Klientė jai pasiūlė: „Eik mokytis, juk gerai kalbi angliškai, o ir jauna dar“. Lietuvė jos paklausė ir dar dirbdama namų tvarkytoja trejus metus vakarais lankė kosmetologijos pamokas.

„Kuklumas – kiekvienam lietuviui būdingas bruožas, tačiau jeigu norite ką nors pasiekti Londone, privalote jį pamiršti“, – pabrėžė Gintarė. Kiekvienas, nemokantis savęs pagirti, Anglijoje stovi vietoje. Ko jau ko, bet pasitikėjimo savimi šiai lietuvei niekada netrūko. Kur tik eidavo – visur iškelta galva. Nesvarbu, ar kalbėti dėl valytojos darbo, ar tartis dėl vietos grožio salone.

Taip Gintarė pateko į prestižinę grožio rinką. Jau pats pirmasis grožio salonas „Elizabeth Arden“, į kurį ją priėmė dirbti, žadėjo nemažas perspektyvas. Po to lietuvė įsidarbino viename prabangiausių Londono prekybos centrų „Selfridge“, dar vėliau – jau ir pačiame brangiausiame – „Harrods“. Čia ji dirbo tik dvi-tris dienas per savaitę, o kitomis dienomis jau važinėjo pas klientes į namus.

Paslapčių atskleisti negali

G.Lisauskienė, nepraėjus nė metams nuo paprastos manikiūrininkės darbo pradžios, ėmė kurti savo pačios grožio imperiją. Klientės jos darbu buvo tokios patenkintos, kad apie talentingą nagų specialistę netruko pasklisti kalbos net tarp Londono grietinėlės.

Pirmoji žvaigždė, kuriai Gintarė darė manikiūrą – Kelly Rowland. Pas lietuvę garsenybė manikiūro pasidaryti užsuko, kai ši dirbo „Selfridge“. Nuo to laiko K.Rowland, kai tik vieši Anglijoje, manikiūro darytis vyksta pas Gintarę.

Iš pradžių ji garsėjo kaip gera manikiūrininkė, vėliau – kaip puiki visų grožio specialistų vadybininkė. Jeigu kokiai poniai prireikdavo kirpėjos ar makiažo meistrės, Gintarė akimirksniu suorganizuodavo, pasinaudojusi savo kontaktų baze. Kalbos apie lietuvės sugebėjimus sklido iš lūpų į lūpas – vienintelė reklama, jei taip galima būtų pavadinti, iš pradžių buvo vizitinės kortelės ir kiek vėliau – interneto puslapis.

G.Lisauskienės vardas mirga populiariausiuose Anglijos žurnaluose ir laikraščiuose. Nagus ji tvarkė pačioms garsiausioms manekenėms, kino ir muzikos žvaigždėms. Tačiau nesvarbu, kokio garsumo klientas – rankos jai niekada nesudreba.

„Uma Thurman, Rihanna, K.Rowland, Guy Ritchie, jo žmona, Nicole Appleton, „Chelsea“ futbolininkai“,– klientus vardijo lietuvė.

Įprasta, kad darant manikiūrą, specialistas ir klientas kalbasi. Todėl Gintarė daug žino apie savo klientų gyvenimą.

„Mes dirbome su žmonėmis iš parlamento. Galėčiau knygą parašyti, bet nerašysiu. Mes pasirašome tokias sutartis, dėl kurių pro vieną ausį įėjo, pro kitą – išėjo“, – darbo užkulisius atskleidė moteris.

Mielai įdarbina lietuves

„Pradėjau nuo darbo su nagais, bet augom, augom ir dabar siūlome absoliučiai viską. Nuo kito mėnesio atidarysiu savo akademiją, kurioje mokysime merginas, kaip iš tikrųjų turime dirbti“, – apie ateities planus pasakojo Gintarė.

Moteris sako niekada nesiekusi tapti milijoniere. Ji tiesiog darė tai, kas jai patinka ir naudojosi visomis angliškomis galimybėmis.

Lietuvės grožio industrija prasidėjo nuo 3 darbuotojų, o dabar joje jau sukasi 170 specialisčių ir tai – dar ne pabaiga. Tai yra viena didžiausių grožio kompanijų šalyje, pradėjusi plėtrą ir Airijoje. Jos vadovė ir dabar rankų sudėjusi nesėdi, tačiau manikiūrą daro tik įtakingiems žmonėms, kurie reikalauja tik Gintarės rankų. Moteris pripažino, kad jos kompanijos paslaugos yra pačios brangiausios Anglijoje.

Įdarbindama grožio srities specialistes, ši lietuvė visada pirmenybę taiko tautietėms. Tik pastaruoju metu jų pasitaiko vis rečiau. Todėl ji spėja – emigracijos banga iš mūsų šalies po truputį mažėja. Gintarė sakė, kad niekada nesigėdija partneriams pasakyti, iš kur atvyko, ir net rekomenduoja Lietuvą atostogoms.

Viename prabangiausių Londono priemiesčių įsikūrusi moteris nemėgsta demonstruoti prabangos: ne visi jos drabužiai vardiniai, automobilis – ne kolekcinis. Bet dėl to Gintarei galvos visai neskauda.

„Nemėgstu girtis, nematau reikalo. Patys turtingiausi žmonės važinėja paprastais automobiliais ir net nepasakytum, kad jie šimtą namų turi po kelis milijonus. Jie tokie paprasti“, – pastebėjo emigrantė. Praturtėjusi Anglijoje, grįžti gyventi į Lietuvą Gintarė jau nebenori. Artimiausiuose jos planuose vienintelė svajonė – poilsis.

„Iš tikrųjų norėčiau išvažiuoti porai mėnesių atostogų be jokio telefono. Kad neturėčiau jokio ryšio, kad pailsėčiau“, – pokalbį baigė milijonierė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.