Gimnazistės maišo lietuvišką muilą ir siūlo jaunystės receptą

Žmonės per amžius bando išspręsti klausimą, ar egzistuoja jaunystės eliksyras. Tokį klausimą taip pat gvildena ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos dešimtokės. Moksleivės gamina lietuvišką muilą, kuris gydo, gaivina, jaunina odą, ir su šiuo gaminiu bando užkariauti Europą.

Gimnazistės maišo lietuvišką muilą ir siūlo jaunystės receptą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gimnazistės maišo lietuvišką muilą ir siūlo jaunystės receptą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gimnazistės maišo lietuvišką muilą ir siūlo jaunystės receptą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gimnazistės maišo lietuvišką muilą ir siūlo jaunystės receptą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabija Lapinskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabija Lapinskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 2, 2016, 10:05 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 1:13 AM

„Šis muilas yra su šlamučiais. Galima sakyti, kad tai geriausias moters draugas, kuris atgaivina ir jaunina odą“, – paėmusi į ranką ir glausdama prie nosies rodo Gabija Lapinskaitė.

Merginų pagaminta produkcija pardavinėjama ne tik Lietuvoje, bet keliauja ir į kitas Europos šalis – Italiją, Norvegiją, Didžiąją Britaniją ar Vokietiją. Muilo kaina svyruoja nuo 3,5 iki 5 eurų.

Tik lietuviškos žolelės

Kauno moksleivės teigia puoselėjančios tradicijas ir muilą gamina tik iš lietuviškų žolelių. Viską atlieka pačios mokyklos laboratorijoje.

Verslas verčia pasigilinti ir į Lietuvos istoriją bei kultūrą. Reikia domėtis, kokias žoleles naudojo mūsų proseneliai, ir šiandien jas vėl atgaivinti. Siūlome muilą su šlamučiais, medetkomis, pipirmėtėmis bei čiobreliais. Gaminame ir muilą su ožkos pienu. Taip pat mūsų naujovė – kreminės tekstūros muilai“, – atidariusi indelį siūlo pauostyti ir pažiūrėti G.Lapinskaitė.

Merginos aiškina, kad jų muilas yra kitoks nei tūkstančiai kitų muilų, kurie guli Lietuvos parduotuvių lentynose. „Iš natrio šarmo pačios pasigaminame muilo bazę ir maišome ją su aliejais. Tuomet apie porą savaičių brandiname, kad neutralizuotume, ir vėliau dedame žoleles“, – dalį proceso apibūdino mergina, tačiau tikino nenorinti visko atskleisti.

Dalį produktų merginos nusiperka, kitus pačios prisirenka iš gamtos. „Vasarą prisirinkome augalų ir juos džiovinome. Tačiau jokių levandų ar kitų augalų iš užsienio“, – žvelgdama į akis kalba Gabija.

Muilas gydo ir jaunina

Pasak merginų, į muilą dedamos lietuviškos žolelės ne tik skaniai kvepia, bet ir gydo. Jos pasižymi ir raminamuoju poveikiu.

„Pipirmėtės ar medetkos yra puikus antiseptikas ir gydo odą. Su mūsų pagamintu muilu galima daryti voneles, nuplauti sužeistą ar nudegintą odą“, – tikino G.Lapinskaitė ir priminė, kad jų produkcija jau pelnė keletą apdovanojimų ir sulaukė verslininkų paramos.

Paklaustos, ką vėliau ketina studijuoti, merginos sako, kad verslumo idėja jas labai traukia. Tačiau mokosi LSMU, todėl ir medicina vilioja. Bus sunku pasirinkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.